Beavatkozások 2020. márc. 9–15.
2020. március 17. 15:21
A tűzoltók a járványügyi veszélhelyzet közepette sem pihentek; számos alkalommal kellett beavatkozniuk az ország több pontján.

Csongrád megye

Nyolcszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet vasárnap Sándorfalva településén. A szegedi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók közös erővel oltották el a lángokat, a tűzesetben senki sem sérült meg.

Heves megye

Egymásba rohant két autó márc. 10-én este a 33-as főúton a Heves megyei Füzesabony térségében. A füzesabonyi önkéntes tűzoltók és helyi hivatásosok az egyik kocsit feszítővágó berendezés segítségével megbontották, majd abból kiemelték a jármű vezetőjét. A mentők két súlyos sérültet szállítottak kórházba.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Ló az árokban

Árokba esett egy ló márc. 10-én délután Jászkiséren, a Hevesi úton. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók egy erőgép és hevederek segítségével emelték ki a bajba jutott állatot. Az eset során senki sem sérült meg, és a lónak sem esett baja.

Égett a játszóház

Kigyulladt egy fából készült játszóház márc. 15-én délután Zagyvarékason, egy Kossuth Lajos utcai családi ház udvarán. A lángokat a lakók oltani kezdték, a munkát a zagyvarékasi önkéntes tűzoltók vízzel és kéziszerszámokkal fejezték be. A helyszínen lévők elmondták, hogy délelőtt a kertben főztek, ennek tüzét pedig nem kellő körültekintéssel oltották el, és emiatt gyulladt ki a faház. Az eset során nem sérült meg senki.

Komárom-Esztergom megye

Balesethez vonultak tűzoltóink a 13-as útra

Két személygépjármű és egy furgon ütközött össze márc. 13-án reggel a 13-as út csépi elágazásánál. Az esethez a komáromi és nagyigmándi hivatásos, valamint a komáromi önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek, az egyik járműbe szorult személyt hidraulikus feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadították, kiemelték, majd a mentőszolgálat munkatársainak átadták. A balesetet szenvedett járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszűntetését végezték.

Fotó: Komáromi HTP

Nógrád megye

Tereskén, a Jókai utcában egy családi ház kertjében száz négyzetméteren gaz, avar égett márc. 15-én kora délután. A tüzet a rétsági hivatásos tűzoltók és Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesületének önkéntes tűzoltói puttonyfecskendő segítségével eloltották. A tűzeset során egy ember meghalt. A tűz keletkezésének körülményeit a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vizsgálja.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Többször is szabadtéri tűzhöz riasztották március 10-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltókat. Kékcsén mintegy ezer, Tiszanagyfalunál majdnem ötszáz négyzetméteren égett a vegetáció. Dombrádon és Mátészalkán is lángra kapott az aljnövényzet, de Nyíregyházára is vonultak a tűzoltók szabadtéri tűzesethez, a Deák Ferenc utcában körülbelül ezer négyzetméteren égett az alacsony füves vegetáció. Nagyhalászban és Napkoron is meggyulladt a száraz fű, a rétközi településen az ibrányi önkormányzati és a nagyhalászi önkéntes tűzoltók, a napkori félhektáros tűznél a nyíregyházi hivatásos és a napkori önkéntes tűzoltók avatkoztak be. A tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel fékezték meg a lángokat.

Pest megye

Lakóház égett Nyáregyházán

Kigyulladt egy hatvan négyzetméteres lakóház március 14-én délután Nyáregyházán, a Szentimretelepen. A tűzoltók kiérkezésekor a ház már teljes egészében égett, az épületben nem tartózkodott senki. A tüzet a nyáregyházi önkéntes és a monori hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át az ingatlant. A tűzoltás során az egységek kettő gázpalackot kihoztak az egyik égő helyiségből, a palackok hűtéséről gondoskodtak.

Fotó: PMKI Monor HTTP

Parkoló gépkocsinak ütközött egy autó Kókán

Parkoló gépkocsinak ütközött egy személyautó márc. 9-én délelőtt Kókán, a Pesti utcában. Az ütközés következtében mindkét autó egy kapubejáróba csapódott, egy ember a roncsba szorult. A kókai önkéntes és a nagykátai hivatásos tűzoltók a beszorult embert feszítővágó segítségével kiszabadították, majd áramtalanították és átvizsgálták a járműveket. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Fotó: PMKI Nagykáta HTTP