Hírek

Emléktábla-avatás gróf Széchenyi Ödön tiszteletére
2020. február 03. 06:00
Az idén 150 éves Magyar Tűzoltó Szövetség 2020. február 1-jén 11 órakor, az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél – a Budapesten megalakított, első hivatásos tűzoltóság egykori épületének közelében – emléktáblát avatott gróf Széchenyi Ödön tiszteletére.

A rendezvényen Dobson Tibor tű. dandártábornok, az MTSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes – Karácsony Gergely főpolgármester és Budapest Főváros Önkormányzata képviseletében – mondott köszöntőt, méltatva Gróf Széchenyi Ödön munkásságát és elismerve a mai kor tűzoltóinak a köz érdekében végzett munkáját – legyenek azok hivatásosok vagy önkéntesek.

Megtisztelte a rendezvényt részvételével Széchenyi Tímea, a Széchenyi Család Egyesület elnöke, Mátyus Bálint közbiztonsági tanácsnok, Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere képviseletében, Szabó Tamás ötvös, Kovács Zoltán szobrászművész, az emléktábla készítői, Palotai Zsolt Gábor tű. ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese, Dr. Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeum igazgatója, valamint Kelemen Zsolt, az MTSZ alelnöke, BTSZ elnök, Béres Ferenc tű. alezredes, a MTSZ Hagyományőrző Bizottság vezetője és a bizottság több tagja, illetve a rendezvény előkészítésében, sikeres megvalósításában közreműködő fővárosi önkormányzat, továbbá a Rózsadomb ÖTE képviselői.  Műsort adott a Pomázi Önkéntes Tűzoltó Zenekar.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjének északi oldalán a főpolgármester-helyettes asszony mellett Széchenyi Tímea, és Mátyus Bálint felavatták Gróf Széchenyi Ödön tiszteletére készített emléktáblát, és koszorút is elhelyeztek. Koszorút helyezett el a hivatásos és önkéntes tűzoltók nevében az MTSZ elnöke, alelnöke,  a FKI igazgató-helyettese és a múzeumigazgató. A rendezvény zárásaként Mátyus Bálint mondott pohárköszöntőt.

 

A rendezvény  megvalósításának támogatói: Budapest Főváros Önkormányzata és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága.

 

 

Az M5 híradó riportja a témában ide kattintva tekinthető meg.


 

Kapcsolódó képek:

Emléktábla-avatás gróf Széchenyi Ödön tiszteletére Emléktábla-avatás gróf Széchenyi Ödön tiszteletére Emléktábla-avatás gróf Széchenyi Ödön tiszteletére
>>> További képek a galériában <<<