Beavatkozások 2019. nov. 25. – dec. 1.
2019. december 04. 10:13
Az összesítőnkben ezúttal Vas megye dominál, de olvashatunk egy-egy „állati” esetről is.

Győr-Moson-Sopron megye

Útra dőlt fa

November 25-én az éjjeli órákban riasztották az Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, hogy fa dőlt az útra Dunaszeg és Ásványráró között. Az ÖTE négy tagja vonult a helyszínre; az ott található, kb. 8 méter magas fát – amit hódok döntöttek az útra! – motoros láncfűrésszel feldarabolták, így elhárítva a vészhelyzetet.

Fotó: Ásványrárói ÖTE / Facebook

Vas megye

Beszorult sofőrt mentettek az önkéntes tűzoltók Bobánál

Két személyautó ütközött össze a 84-es főúton Boba közelében nov. 25-én délután. Az ütközés következtében az egyik autó vezetője beszorult a roncsba. A sárvári hivatásos és a celldömölki önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt az egyházashetyei és a kamondi önkéntes tűzoltók a beszorult sofőrt kiemelték, majd átadták a mentőknek. A tűzoltók továbbá áramtalanították a balesetben érintett mindkét járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Fotó: Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság

Tűz Táplánszentkereszten

November 25-én Táplánszentkereszten, a Sport tér egyik családi házánál a kazánházban tűz keletkezett. Szerencsére a hivatásos és a táplánszentkereszti önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt a ház tulajdonosa egy kerti csapra szerelt locsolótömlővel sikeresen eloltotta a lángokat.

Az egységek az utómunkálatokat elvégezték, eltávolították a kazánból a még égő tüzelőanyagot, és a tűz következtében megégett, megolvadt szigetelő burkolatot, illetve a melléképületet átvizsgálták.

A tűz során személyi sérülés nem történt.

Fotó: Táplánszentkereszt ÖTE / Facebook

Három gázpalackot hoztak ki a tűzoltók - leégett egy kazánház Mikosszéplakon

Kigyulladt egy lakóházzal egybeépített melléképület Mikosszéplakon, a Temető utcában, nov. 30-án. Teljes terjedelmében égett a mintegy harminc négyzetméteres, faszerkezetű építmény. A tűzhöz a zalaegerszegi és a körmendi hivatásos, valamint a hosszúperesztegi önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek eloltották a tüzet és három gázpalackot (szén-dioxid, acetilen, argon) is kihoztak az épületből. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűz a lakóépületet nem érintette.

Fotó: Hosszúperesztegi ÖTE / Facebook

Tolna megye

Kútba esett kecske

Kútba esett egy kecske egy dunaföldvári lakóház udvarán, november 27-én. Az állatot – amely szerencsésen megúszta a „kalandot” – öt méteres mélységből húzták fel a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai.

Fotó: Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület / Facebook