Magyar és osztrák tűzoltók gyakorlata Vaskeresztesen
2019. november 27. 10:09
A határmenti együttműködés jegyében tartottak gyakorlatot magyar és osztrák önkéntes tűzoltók egy használaton kívüli bor kombinát területén Vaskeresztesen november 23-án.

A gyakorlat feltételezése szerint egy ember a darálóba esett, egy másik ember pedig a kigyulladt raktárban tűnt el. A feltételezett káresemény felszámolására Nardáról, Felsőcsatárról, Vaskeresztesről és Horvátlövőről, az ausztriai Oberwartról és Siget in der Wartról önkéntes tűzoltók érkeztek. Mindkét sérült embert kimenekítették, majd biztonságos helyszínen átadták a mentőknek. A tűz továbbterjedését megakadályozták, majd eloltották a lángokat. Az ötven önkéntes tűzoltó szakszerűen hajtotta végre a mentési, majd az oltási feladatokat. A gyakorlatot a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szervezte, amelyet Lakatár Gábor tű. alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője értékelt.

Fotó: Egyed László tű. alezredes/Szombathely KvK