Hírek

Beavatkozások 2019. máj. 13–19.
2019. május 22. 08:56
Érdekesség a múlt heti beavatkozásokból: túl van az első csapatpróba-eseményen az egyik Heros Mahindra Goa típusú gyorsbeavatkozó, amit a csákvári önkéntesek kaptak meg.

Pest megye

Május 13-án este egy Smart fortwo típusú, rendkívül kis méretű gépjármű gyulladt ki Solymáron. A tűzesetben személyi sérülés nem történt. A helyszínre a solymári önkéntes tűzoltók és a fővárosi hivatásosok érkeztek ki, akik a tüzet kettő vízsugárral eloltották. A tűz egy épület tetőszerkezetét veszélyeztette, de a gyors reagálásnak köszönhetően nagyobb kárt nem okozott.

Fotó: Solymár ÖTE / Facebook

 

Hajdú-Bihar megye

Máj. 13-án délután súlyos balesethez riasztották a tűzoltókat Kabán: egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze. A helyszínre a kabai önkéntes tűzoltók értek ki elsőként. A püspökladányi hivatásos tűzoltókkal együtt feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki az egyik gépkocsi utasát, majd elvégezték a járművek feszültségmentesítését is. A beavatkozást a megyei műveleti szolgálat irányította. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított, a másik jármű utasa a balesetben életét vesztette.  

Fotó: Hajdupress

 

Fejér megye

Baleset a 81-esen

Lesodródott az útról és a tetejére borult egy személygépkocsi május 17-én délután a 81-es főúton, a fehérvárcsurgói bekötőút közelében. Az autó vezetője ki tudott szállni a járműből. A székesfehérvári hivatásos és a bodajki önkéntes tűzoltók csörlővel kerekeire állították és kihúzták az árokból a járművet, majd áramtalanították. A gépkocsi sofőrjét a mentők kórházba szállították.

Fotó: Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 

Kidőlt fa Velencén

Május 16-án a velencei önkéntes tűzoltókat a Béke utcába riasztották, ahol egy fa dőlt a kerítésre. A pusztaszabolcsi tűzoltókkal együtt a veszélyt sikeresen elhárították.

Fotó: Velence ÖTE / Facebook

 

Túl van az első bevetésen a csákvári Mahindra gyorsbeavatkozó

Az erős szélben kidőlt fák, meglazult légkábelek miatt hat alkalommal riasztották május 13-án Fejér megye tűzoltóit. Polgárdinál, Csákvárnál, Csákberénynél és Kislángnál a gépjármű-közlekedést akadályozó fákat motoros láncfűrésszel darabolták fel, majd rakodták le az útról a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók. Csákvár közelében, a zámolyi körforgalom irányába egy száraz fa dőlt az útra, amelyet félpályán lezárt. A csákvári önkéntes tűzoltók a múlt héten átvett új gyorsbeavatkozóval érkeztek a helyszínre, és egy motorfűrésszel rövid időn belül megszüntették a veszélyhelyzetet.

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Lesodródott az útról és árokba borult egy személygépkocsi a 4-es számú főúton Nyírbogdánynál. A balesethez a nyíregyházi hivatásos és a nyírbogdányi önkéntes tűzoltók vonultak, akik a jármű áramtalanítását végezték el és a rendőrségi helyszínelés idejére biztosították a helyszínt. A műszaki mentés idejére félpályás útzár volt érvényben. A mentők egy embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Fotó: Dudás Szilvia tű. fhdgy.