2015-2020: cél a Kárpát-medencei önkéntes tűzoltóságok fejlesztése
2015. június 15. 10:59
A Magyar Tűzoltó Szövetség kiemelt célja az elkövetkezendő öt évben a Kárpát-medencei önkéntes tűzoltóságok lehetőségek szerinti támogatása és fejlesztése, a szarvasi konferencián elhangzottakkal összhangban.

A szövetségen belül a Kárpát-medencei Tűzoltó Együttműködési Bizottság feladata a nemrégiben Szarvason megtartott konzultáció nyomán kitűzött célok megvalósítása: nevezetesen, hogy az elkövetkezendő öt évben minél többet fejlődjenek a Kárpát-medencei önkéntes tűzoltóságok, segítve a településeik és környezetük tűzvédelmét.

A tapasztalatcsere és a gyakorlati tudás átadása rendkívül fontos részét képezi ennek a tervnek. Így az ötéves projekt egyik első állomásaként szeptemberben Balatonföldváron a határon túli önkéntes és létesítményi tűzoltók részére továbbképzés zajlik majd, melyen a tervek szerint gyakorlati képzésen ismerhetik meg a korszerű szervezési elveket, a szükséges felszerelések használatát.

Az esemény szervezése megkezdődött – ezzel kapcsolatban további információk hamarosan olvashatók lesznek honlapunkon.