Hírek

Átadták a tűzoltó gépjárművet a homoródalmási önkénteseknek
2017. augusztus 31. 21:59
Debrecenben 2017. augusztus 31-én, ünnepélyes keretek között adtak át egy felújított Steyr tűzoltó gépjárművet a Homoródalmási önkéntes tűzoltóságnak. A gépjármű olyan helyre kerül, ahol igazán nagy szükség van rá.

Az öt millió forint értékű, kétezer literes járművet a Magyar Tűzoltó Szövetség és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság együttműködve újította fel. Az ünnepségen részt vett Bakondi György altábornagy, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Erdélyi Krisztián ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese, valamint Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke is.

Bakondi György az ünnepségen azt mondta: a kormány mind a határon túli magyarság segítése, mind a civil szervezetek támogatása iránt elkötelezett. 

A nemrégiben alakult Homoródalmási Önkéntes Tűzoltóság az év elején az MTSZ adományozta felszerelés segítségével kezdhette meg működését. A tűzoltó járműre is nagy szükségük volt: az 1400 lelkes településre eddig 40-50 kilométerről érkezett segítség, ha baj volt, ami a hegyi utakon akár egy órát is igénybe vett.

Fotó: Dehir.hu


 

Kapcsolódó képek:

Átadták a tűzoltó gépjárművet a homoródalmási önkénteseknek Átadták a tűzoltó gépjárművet a homoródalmási önkénteseknek Átadták a tűzoltó gépjárművet a homoródalmási önkénteseknek
>>> További képek a galériában <<<