Hírek

Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny
2017. május 02. 15:20
Április 22-én a Városligetben megrendezett VII. Rendőr és Tűzoltó Nap helyszíne adott otthont az ifjúsági katasztrófavédelmi verseny országos döntőjének. Itt a megyei fordulókon legjobb eredményt elért negyven általános és középiskolás csapat mérte össze tudását.

Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő nyitóbeszédében úgy fogalmazott:

– Akik idáig eljutottak, már mind győztesek. Rátermettségükkel, logikai gondolkodásukkal és ügyességükkel a döntőbe érkező csapatok már mind bizonyították, hogy helyük van a legjobbak között, a mai mérkőzés így sokkal inkább egy országos szintű, közös fesztivál, semmint helyezésért zajló verseny.

A csapatok feladatok egész során keresztül mérték össze tudásukat: többek között elméleti kérdéseket kellett megválaszolniuk, tűzoltó eszközöket felismerniük, szerelési feladatokat végrehajtaniuk, ügyességi feladatokon kellett bizonyítaniuk.

Az általános iskolai csapatok között harmadik helyezett a sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola lett, a második helyen a tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye végzett, míg az aranyérmet az ásványrárói Somogyi József Általános Iskola nyerte el. A harmadik legjobb középiskolai csapat a fővárosi Szerb Antal Gimnáziumból érkezett, a második helyezést a sátoraljaújhelyi V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium csapata érte el, a dobogó legfelső fokára pedig a mezőkovácsházai Hunyadi János Gimnázium csapata állhatott fel.

Dr. Endrődi István tű. ezredes, a verseny meghirdetőjének, a Magyar Polgári Védelmi Szövetségnek (MPVSZ) az elnöke levélben köszönte meg a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködését az esemény lebonyolításában. A levél az alábbi linkre kattintva olvasható.

 


 

Kapcsolódó információk: