Hírek

Adományátadó ünnepség Kecskeméten
2017. január 22. 08:28
Ünnepélyes keretek között adta át a Mercedes-Benz Gyár Létesítményi Tűzoltósága a több mint 8 millió forint értékű adományt a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetségnek, Kecskeméten. A rendezvényen az MTSZ-t Kelemen Zsolt alelnök képviselte.

A megyében szolgálatot teljesítő önkéntes tűzoltók munkájának elismeréseként a Mercedes-Benz Gyár Létesítményi Tűzoltósága évek óta gyűjti a tűzoltó felszereléseket a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetség számára. Szakmai szempontok szerint gondosan összeállított adományt Kovács Tamástól, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. műszaki ügyekért felelős ügyvezető igazgatójától vette át Kristóf András a Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke. Az adományban szerepeltek tűzoltóeszközök és felszerelések, tűzoltó védőruhák, valamint habképző anyag is. A rendezvényen rész vett Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Eszes Béla, a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetség alelnöke és Kelemen Zsolt, a Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke.

A tűzoltó egyesületek olyan különleges társadalmi szervezetek, melyekben lelkes és elhivatott önkéntesek szabadidejükben tüzet oltanak, műszaki mentést hajtanak végre, segítenek bajbajutott embertársaikon. Megyénkben harmincnyolc tűzoltó egyesület működik. Az egyesületek támogatása nagyon fontos feladat, az adományként kapott mentő tűzvédelmi felszerelések közvetlenül szolgálják a megye lakosainak védelmét.

Tudósítás és fotó: Bács-Kiskun MKI


 

Kapcsolódó képek:

Adományátadó ünnepség Kecskeméten Adományátadó ünnepség Kecskeméten Adományátadó ünnepség Kecskeméten