Hírek

Beavatkozások 2024. ápr. 1–7.
2024. április 09. 08:01
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

Békés

Egy főépülettel egybeépített tizennyolc négyzetméteres melléképület tetőszerkezete égett hétfőn délután Békésen. A káreseményhez a helyi önkormányzati tűzoltókat, valamint önkéntes tűzoltó egyesületet riasztották, akik a lángokat rövid időn belül megfékezték. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Tolna

Állattartó telepen keletkezett tűz hétfőn délután Tolnanémediben. Körülbelül ezerkétszáz négyzetméteren hatvan borjúkaloda és egy húsz köbméteres farakás égett. A lángokat a sárbogárdi és a paksi hivatásos, valamint a simontornyai önkéntes tűzoltók fojtották el. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a közelben lévő istállóra nem terjedt át. Az eset során nyolc borjú elpusztult, másik nyolc megsérült.

Szabolcs-Szatmár-Bereg

Száraz fű és erdő aljnövényzete égett Rakamaznál, a 38-as főút 16-os kilométerszelvényénél, a vasúti töltés partján. A nyíregyházi hivatásos és a rakamazi önkéntes tűzoltók két gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Pest

Felhalmozott hulladék kapott lángra hétfőn délután Ráckevén, a Béke utcában. A tűzoltók kiérkezésekor ötszáz négyzetméteren égett a hulladék. A feltámadó szél miatt a tűz gyorsan terjedt. A kis-szigeti, délegyházi önkéntes, a ráckevei önkormányzati és a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, eloltották a lángokat, majd átvizsgálták a területet.

Egy kisteherautó és négy személygépkocsi ütközött össze kedden délután az M0-s autóút 32-es kilométerénél, az Üllő felé vezető oldalon, Gyál térségében. A baleset következtében egy ember az egyik összeroncsolódott járműbe szorult, őt a rajok kiemelték. Az egységek áramtalanították a járműveket. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a főváros hivatásos tűzoltók és a gyáli önkéntes tűzoltók dolgoztak a helyszínen. A baleset két sérültjét kórházba szállították.

Szalagkorlátnak ütközött, majd árokba csapódott egy személygépkocsi kedden délután az M4-es autóút 52-es kilométerénél, Pilis közelében. A gépkocsiban két felnőtt és egy gyermek utazott, akik önerejükből, sérülések nélkül elhagyták az autót. A nyáregyházi önkéntes és a monori hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.

Jász-Nagykun-Szolnok

Kigyulladt egy lakókocsi hétfőn reggel egy Szászberek külterületén található tanyán. A szolnoki hivatásos és a zagyvarékasi önkéntes tűzoltók avatkoztak be, de a tíz négyzetméteres kocsi teljesen megsemmisült. Az eset során nem sérült meg senki.

Csütörtök délelőtt tett bejelentést egy zagyvarékasi lakos, amely szerint a település Móricz Zsigmond utcájában lakó szomszédja az udvaron égetett, a tűz pedig átterjedt a két ingatlan határán lévő kerítésre húzott hálóra is. Mire a szolnoki hivatásos és a zagyvarékasi önkéntes tűzoltók kiérkeztek, a helyszínen lévők a tíz négyzetméteren égő lángokat elfojtották, így az egységek a füstöléseket szüntették meg.

Csongrád-Csanád

Távvezetékre hasadt egy nagy méretű faág kedden Földeákon. A makói hivatásos, valamint a település önkéntes tűzoltói végezték el a műszaki mentést.

Nógrád

Fa dőlt a közúton haladó tehergépkocsira Balassagyarmat és Őrhalom között a 22-es számú főúton kedden délelőtt. A balassagyarmati hivatásos és a nógrádmarcali önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével eltávolították a fát az úttestről. A baleset során személyi sérülés nem történt. Fa dőlt a vasúti sínekre kedden délelőtt a 75-ös számú vasútvonal Borsosberény és Nagyoroszi közötti szakaszán. A rétsági hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a tízméteres fát a vasúti sínről. Húsz centiméter átmérőjű fűzfaág hasadt le és esett az úttestre Csesztve külterületén, a Galibapuszta felé vezető úton kedden délelőtt. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével az ágat eltávolították. Tizenöt méteres nyárfa dőlt az úttestre kedd délután Romhányban, a 2117-es számú úton. A rétsági hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével fát eltávolították.

Tizenöt szalmabála égett vasárnap este egy Endrefalva és Szalmatercs közötti legelőn. A szécsényi hivatásos tűzoltók és az Endrefalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei munkagép bevonásával eloltották a bálákat. Az eset során nem sérült meg senki.

Somogy

Két személyautó ütközött össze szerda reggel Balatonföldváron, a Budapesti úton. A siófoki hivatásos és a kőröshegyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. Az autókban csak a sofőrök utaztak, egyikük megsérült a balesetben.

Bács-Kiskun

Növényi hulladék égett szerda este kétszáz négyzetméteren Császártöltés külterületén, a régi szeméttelepen. A keceli önkormányzati, a kiskőrösi hivatásos és a császártöltési önkéntes tűzoltók a tüzet három vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották.

Hajdú-Bihar

Árokba borult, majd a tetején állt meg egy autó csütörtök reggel. A baleset a Konyár és Derecske közötti úton történt. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók mellett a konyári önkéntesek vonultak, akik átvizsgálták és áramtalanították az autót. A mentőszolgálat kórházba szállította a jármű vezetőjét.

Heves

Összeütközött egy személykocsi és egy mikrobusz vasárnap délelőtt Szilvásváradon, a Dózsa György utcában. A bélapátfalvi önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították, majd az útról eltávolították az autókat. A mentők a járművek vezetőit könnyű sérülésekkel kórházba szállították.