Hírek

Beavatkozások 2024. márc 4–10.
2024. március 12. 08:16
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

Pest

Szombaton délelőtt kigyulladt a Hotel Silvanus Visegrád épületének felső része és a tetőszerkezete, az épületet összesen kétszázharminc ember hagyta el. Az oltásnál részt vettek a zuglói, üllői, szentendrei, rózsadombi, délegyházi, gyömrői, szigetmonostori, váci, visegrádi, pilisborosjenői, martonvásári, kápolnásnyéki, komáromi, banai, alcsútdobozi, kocsi és leányfalvi önkéntes tűzoltók.

Két személygépkocsi ütközött össze hétfőre virradóra a 31-es főút 34-es kilométerénél, Mende közelében. Az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A gyömrői önkéntes tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben egy ember súlyos, egy másik ember pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Menetrend szerint közlekedő autóbusz és egy személygépkocsi ütközött össze szerda délután Inárcson, a Szent György utcában. Az összetört járművek forgalmi akadályt okoztak. Az ócsai önkéntes és a dabasi hivatásos tűzoltók áramtalanították az járműveket, majd biztosították a helyszínt. A buszon hatvan ember utazott, közülük egy ember szenvedett könnyebb sérüléseket, a személyautó sofőrje pedig súlyosan megsérült.

Vízzel teli árokba hajtott és felborult egy személygépkocsi vasárnapra virradóra Dömsöd külterületén. A gépkocsiban egyedül a sofőr utazott, aki önerejéből, sérülések nélkül elhagyta az autót. A helyi önkéntes és a ráckevei önkormányzati tűzoltók kerekeire állították, az árokból kivontatták, majd áramtalanították és átvizsgálták a járművet.

Tolna

Berendezési tárgyak égtek egy ötven négyzetméteres lakóépületben hétfő este Gerjenben, a Dózsa György utcában. A tűzesethez a paksi és a dunaújvárosi hivatásos, továbbá a faddi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat. A tűzoltóegységek egy gázpalackot is kivittek az épületből. Az ingatlan lakója a tűzeset során nem sérült meg, ismerőséhez költözött.

Teljes terjedelmében égett egy benzinüzemű személyautó szerdán éjjel Bonyhádon, egy Vörösmarty téri parkolóban. A tűzesethez a bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak, akik vízsugár segítségével eloltották a lángokat.

Nógrád

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó hétfő délelőtt Dorogházán, egy József Attila úti családi ház udvarán. A tűz a jármű fölött lévő tetőre is átterjedt. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei vízsugarak segítségével megfékezték a lángokat. Az egységek egy szén-dioxid-palackot is kivittek a tűzzel érintett területről, majd visszahűtötték azt. Az eset során nem sérült meg senki.

Zala

Letért az útról és villanyoszlopnak ütközött hétfő este egy személyautó a zalalövői Budafai úton. A baleset következtében a villanyoszlop kidőlt.  Az autó sofőrje és utasa is megsérült az ütközés következtében, a mentők kórházba szállították őket. A körmendi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót, és a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakembereit.

Kétszáz négyzetméteren égett a nádas szerdán délután Molnáriban, a Kossuth Lajos út közelében. A letenyei hivatásos és a murakeresztúri önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Lerakódott korom és kátrány égett egy családi ház kéményében csütörtök este Muraszemenyén, a Táncsics úton. A letenyei hivatásos és önkéntes tűzoltók eltávolították a kályhából az éghető anyagot, majd megszüntették az égést a kéményben. A kémény rossz állapota miatt az egységek felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kályhát ne használja. Személyi sérülés nem történt.

Hídfőnek hajtott egy személyautó vasárnap délután Letenyén, a Szent Imre herceg utcában. A helyi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, áramtalanították azt a járművet, amelyikben csak a sofőr utazott. Őt a mentők könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Győr-Moson-Sopron

Traktor és személyautó karambolozott szerda este a 8611-es számú út Beledet elkerülő szakaszán. A személyautó az út menti árokban állt meg az ütközés után. A répcelaki önkormányzati és a beledi önkéntes tűzoltók áramtalanították a személyautót, és biztosították a helyszínt a rendőrségi helyszínelés befejezéséig. A balesetben mindkét sofőr könnyű sérüléseket szenvedett, az autó sofőrjét kórházba szállították, a traktor vezetőjét a helyszínen ellátták a mentőszolgálat munkatársai.

Családi házzal egybeépített melléképület égett vasárnap délután Győrszentivánon, a Lehár Ferenc utcában. A tűz átterjedt a teraszra, a tető egy részére és a ház homlokzatára is. A győri hivatásos és a győrszentiváni önkéntes tűzoltók előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A ház lakhatatlanná vált, ezért tulajdonosa rokonokhoz költözött. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Komárom-Esztergom

Árokba hajtott és ott a tetejére borult egy személyautó Úny határában, a Béke úton csütörtökön, kora reggel. A járműben két ember utazott, ki tudtak szállni a járműből. A bajnai hivatásos és a sárisápi önkéntes tűzoltók vonultak a balesethez, amely nem képezett forgalmi akadályt. Az egységek a kerekeire állították és áramtalanították a gépkocsit.

Veszprém

Áttörte egy lakóház kerítését, több kisebb fát letarolt, majd az oldalára borult egy személyautó Zalagyömörőn, a Gógánfai utcában, a 7329-es úton. A sümegi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, amelyben ketten utaztak. A műszaki mentést a zalagyömörői önkéntes tűzoltók segítették. Személyi sérülés nem történt.

Bács-Kiskun

Tetejével az árokba borult egy személygépkocsi csütörtökön délután, a Kiskőröst és Páhit összekötő úton. A járműben ketten utaztak, a kiskőrösi hivatásos és önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a két embert, majd átadták őket a mentőknek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg

Füsttel telítődött egy timári családi ház konyhája csütörtök este, mert a helyiségben lévő cserépkályha teteje berepedt. A rakamazi önkéntes és az ibrányi önkormányzati tűzoltók az izzó részeket eltávolították a kályhából, majd átszellőztették az épületet. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Jász-Nagykun-Szolnok

Egy füstölő és a közelében lévő melléképület tetőszerkezete gyulladt ki vasárnap délután Jászszentandráson, a Szabadság úton. A tetőt húsz négyzetméteren pusztították a lángok, az ingatlan tulajdonosa kezdte oltani a tüzet. A hevesi hivatásos és helyi önkéntes tűzoltók kiérkezésekor a tetőszerkezet több eleme izzott, az egységek vízzel szüntették meg a parázslást. Az eset során senki nem sérült meg.