Hírek

Újévi köszöntő
2024. január 01. 07:00
Dobson Tibor tű. vőrgy., az MTSZ elnökének újévi köszöntőjét tesszük közzé.

Tisztelt Bajtársak!

A 2023. év ismert nehézségei ellenére eskütökhöz híven bátran és példamutató módon, kiemelkedő helytállással teljesítettétek a tűzoltó hivatásunk előtt álló mennyiségben és minőségben is egyre növekvő kihívásokat, amelyért elismerésemet és köszönetemet fejezem ki.

A legnagyobb bajban is helytálltatok, így a tűzoltási és mentési tevékenység során sikeresen mentettetek életeket és értékeket. Mindezek mellett gondoskodtatok a szakmai, társadalmi, sport, hagyományőrző rendezvényeink színvonalas megvalósításáról. Külön ki kell emelni azt a jövőbe mutató kitartó munkát, amit az ifjúság nevelése, az utánpótlásról való gondoskodás érdekében végeztetek. Ápoltuk a nemzetközi és a nemzeti kapcsolatainkat és eredményesen vettünk részt az állami, valamint a különböző belföldi és Európai Uniós forrásokat nyújtó pályázatokon.

A céltudatos munkának köszönhetően a tagszervezeteink fejlődése, felkészültsége, kedvező irányban változott, de ez nem pótolhat egy átfogó stratégiai fejlesztési irányt és feltételrendszert. Ennek érdekében az előttünk álló időszakban fő célkitűzésként javaslom, az eddigi alapos előkészítő munka után, az intézményi és szervezeti korszerűsítés – döntéshozók által is támogatott – megkezdését, a már korábban széles körben egyeztetett és ismertetett módon.

Azt nem ígérhetem, hogy a 2024. év könnyebb lesz, de az eddigi eredményeink erejét képező bizalom és együttműködés birtokában elérhetjük a közösség által jóváhagyott célokat és tovább haladhatunk az elődeink által kijelölt úton „a dicső múltból a méltó jövőbe”.

A következő esztendőre kívánok valamennyi Tűzoltónak, támogatónak, együttműködőnek és hozzátartozónak sikeres, Boldog Új Esztendőt, jó egészséget!

Istennek dicsőség, egymásnak segítség!

 

Budapest, 2024. január 01.

Dobson Tibor tű. vezérőrnagy