Eladó tűzoltó gépjármű
2023. december 01. 08:41
Eladóvá vált a Fertőrákosi ÖTE MAN ÖAF 14.220 FA típusú tűzoltó gépjárműve – a részletek cikkünkben olvashatók.

Az eladó gépjármű jellemzése, méltatása Holló Dániel (Fertőrákosi Tűzoltó Egyesület) tollából:

• Típus: MAN ÖAF 14.220 FA
  • 14 tonna össztömeg
  • 230 lóerő teljesítmény
  • 1989/11 évjárat
  • 35.000 km futás
  • 200 szivattyú üzemóra
  • 2000 liter víztartály
  • Ziegler HMP 24 szivattyú
  • 2400 liter / perc
  • 4xB, 2xHD, 1xVízágyú kimenet
  • automatikus tartályszint és töltés szabályozó
  • 5.400 kg-os elektromos csörlő a jármű orrán (2018-as),
  • 2021-es évjáratú acélsodronnyal, illetve tartalék acélsodronyokkal toldáshoz,
  • 9 személyes kabin
  • 4x légzőtartó a háttámlában 300 Bar légzőknek
  • 8 fokozatú dupla H manuális váltó
  • kapcsolható összkerékhajtás diffivel, felezővel
  • ABS,
  • pneumatikus fényárbóc 4x1000W
  • Code3 forgalomirányító fény,

A jármű tartozéka még a rugós felcsévélővel ellátott, kombinált 24V és sűrített levegő csatlakozó, valamint a 230V betáp vezeték is.

A fecskendő 2018 év során egy teljeskörű felújításon esett át, ennek során kapott új csörlőt, fényezést, lakatolást, valamint teljeskörű szivattyú felújítást a Ziegler-től. Mivel a gyártó cég szerencsére ennél a márkánál nem szűnt meg, az alkatrészellátás folyamatos, itthon is nagyon jó, köszönhetően a rengeteg licenszben gyártott Rábának. A konstrukció egyébként rettentően egyszerű és megbízható.

A járművön marad a komplett nyomóoldali málha nyomótömlőkkel, külső habbekeverővel, habszitával, sugárcsövek, osztó, gyűjtő, szűrőkosár, stb. Magasnyomású tömlők egy Nepiro sugárcsővel a szerelhető magasnyomáshoz, illetve a készre szerelt gyorsbeavatkozó egy második Nepiro sugárcsővel.

Kéziszerszámok, szellőztető berendezés, műszaki mentés tartozékai (acélsodronyok, kötözőelemek, körkötelek, stb). Hóláncok, dugólétra tagjai, vízágyú, stb.

A járművet friss műszaki vizsgával adjuk át, OKF rendszeresíthető, a dokumentumok rendelkezésre állnak.

Az irányár 8 000 000 Forint, az összeg alkuképes, természetesen számlával együtt adjuk el a járművet.

Tervezünk a főbb funkciókról, üzem közbeni állapotokról videót publikálni, ahol szintén megtekinthető a jármű működés közben.

Amennyiben bármilyen további kérdés merül fel, szívesen állok rendelkezésre a 06304352013 telefonszámon vagy a titkar@tuzoltok-fertorakos.hu email címen.