Beavatkozások 2023. nov. 6–12.
2023. november 14. 14:47
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

Győr-Moson-Sopron

Személyautó és egy traktor ütközött össze, majd az út menti árokban álltak meg hétfőn kora este a 82-es főút 50-es kilométerénél, Bakonypéterd térségében. A pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók a személyautó súlyosan sérült sofőrjét feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentősöknek, akik a másik jármű könnyű sérültjével együtt kórházba vitték. A balesetben még két személyautó érintett volt, az egyiket áramtalanították az egységek.

Veszprém

Pénteken Devecser és Nemeshany között közlekedési baleset történt. Egy személyautó letért az útról, és felborult. Az autóban egy fő utazott, aki megsérült. A helyszínre a devecseri önkéntes tűzoltók érkeztek ki.

Heves

Tűz volt egy családi házban hétfőn délután Bodonyban, a Hunyadi János úton. A tetőszerkezet hat négyzetméteres része és több száldeszka is égett. A pétervásárai hivatásos és a parádi önkéntes tűzoltók vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. Az eset során senki nem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Jász-Nagykun-Szolnok

Kigyulladt egy lakatlan családi ház tetőgerendája hétfőn este Jászladányon, a Lados utcában. A jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók avatkoztak be, majd átvizsgálták az épületet és annak padlásterét, de senkit nem találtak. Mivel az épület romos állapotban volt, ezért a tűzoltók kordonszalaggal lezárták az ingatlant.

Pest

A kazán és a tűzifa égett hétfőn este Sülysápon, egy harminc négyzetméteres melléképület három négyzetméteres helyiségében. A nagykátai hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a tűz eloltását követően hőkamerával átvizsgálták az épületet. Személyi sérülés nem történt.

Vas

Megcsúszott az úton, majd kidöntötte a vasúti fénysorompót szerda reggel egy kéziszerszámokat szállító platós kisteherautó Nemeskeresztúr közelében. A balesetben nem sérült meg senki. A sümegi hivatásos és a jánosházi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet és megszüntették a forgalmi akadályt.

Fejér

Személygépkocsi utánfutójával ütközött és árokba borult egy kukoricát szállító nyerges vontató csütörtökön délután a 61-es főúton, Előszállás és Alsószentiván között. Az autó szintén az árokban állt meg, utánfutója leszakadt. A kamion rakományának nagy része a szántóföldre ömlött. A helyszínre elsőként kiérkező daruszentmiklósi önkéntes tűzoltók áramtalanították a személygépkocsit, és meggyőződtek róla, hogy a járművekből mindenki kiszállt. A kamiont a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították. Személyi sérülés nem történt.

Bács-Kiskun

Letért az úttestről és elakadt a szántóföldön egy személygépjármű csütörtökön késő este a 44-es főúton, Lakitelek térségében. A lakiteleki önkéntes és a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, amelyben senki nem sérült meg.

Nógrád

Egy családi ház cserépkályhája mellett a falban egy fagerenda egy része és egy fa ajtótok egy része izzott vasárnap hajnalban Diósjenőn, a Vörösmarty úton. A rétsági hivatásos tűzoltók és a Diósjenő Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei megbontották a falat, eltávolították az izzó részeket és megszüntették az izzást. A házban lakó három felnőtt átmenetileg rokonokhoz költözött, mivel a fűtést más módon nem tudták megoldani. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Zala

Szétcsúszott kályhacső miatt telt meg füsttel egy családi ház Letenyén, a Rákóczi Ferenc utcában. A város hivatásos és önkéntes tűzoltói eltávolították az éghető anyagot a kályhából, majd kiszellőztették az ingatlant. A fűtőberendezés rossz műszaki állapota miatt megtiltották annak használatát.