Hírek

Köszöntő Nyitrai Zsolttól
2023. május 04. 08:00
Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe – 1991 óta ez a nap a Tűzoltók Napja, amikor a tűzoltókra irányul a figyelem. Ebből az alkalomból Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a miniszterelnök főtanácsadójának köszöntőjét tesszük közzé.

Tisztelt Tűzoltó Honfitársaim! 

A Magyar Tűzoltó Szövetség több, mint 150 éves múltra tekint vissza, amely igazi sikertörténet. 

A Szövetségre és a majd 30 ezer fős tagságára fontos szövetségesként tekintünk. 

Önök számtalan alkalommal bizonyították elhivatottságukat, áldozatkészségüket embertársaink megsegítése iránt, bármilyen helyzettel is kellett szembenézniük, gyakran saját testi épségük kockáztatásának árán is. Hagyományos tűzoltói feladataik ellátásán túl, az MTSZ nagyszerű érdemeket tudhat magáénak a hagyományőrzés, hazafias nevelés és a nemzetközi kapcsolatok építése terén egyaránt.

Hazánk életében nélkülözhetetlen szereppel bírnak az önkéntes társadalmi szerepvállalást végző szervezetek, melyek közül a Magyar Tűzoltó Szövetség tevékenysége magasan kiemelkedik. Az egész ország büszke Önökre!

A veszélyek korában élünk: pandémia, tömeges illegális migráció, a keleti szomszédságunkban kitörő háború gerjesztette infláció és a brüsszeli szankciók nyomán egekbe emelkedő energiaárak, mindannyiunk életét nagyban megnehezítik. A ránk nehezedő terhek ellenére lehetőségeinkhez mérten támogatjuk szervezetük működését.

Az előttünk álló évek hasonló kitartást és áldozatos munkát követelnek. Magyarország Kormánya anyagi és erkölcsi értelemben egyaránt hozzájárul feladataik lehető leghatékonyabb ellátásához.

Hiszem, hogy a Magyar Tűzoltó Szövetség folytatja azt a szakmai felívelést, melyet az elmúlt évtizedben láthattunk és további szervezeti, intézményfejlesztési eredményekkel gazdagodik az elkövetkezendő évtizedek során.

Magyarország Kormánya nevében ezúton is kifejezem hálámat az állhatatos és önzetlen munkájukért, kívánok sok erőt, egészséget szolgálatuk ellátásához!


„Magyarország szolgálatában a biztonságért”

Nyitrai Zsolt
országgyűlési képviselő
​a miniszterelnök főtanácsadója