Hírek

Beavatkozások 2023. márc. 20–26.
2023. március 28. 14:36
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

A fotók minden esetben a beavatkozást végző önkéntes tűzoltó egyesület tulajdonát képezik. Ahol valamiért máshogy van, vagy nem egyértelmű a képek forrása, azt külön feltüntettük.

 

Somogy vármegye

Teljes terjedelmében égett egy traktor hétfő délután Somogyacsa külterületén. Munkavégzés közben gyulladt ki a jármű. A sofőrnek nem esett baja, mert azonnal elhagyta a traktort, amikor észlelte a tüzet. A tabi önkormányzati és a törökkoppányi önkéntes tűzoltók fojtották el a lángokat, majd visszahűtötték a felhevült alkatrészeket. A gép teljesen kiégett.

Nemesdéden kedden hulladékot égettek pár négyzetméteren a Rákóczi utcában. A vései önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet. Az esetek során személyi sérülés nem történt. 

Nógrád vármegye

Bátonyterenyén kétszáz négyzetméteres területen nádas égett hétfőn. A lángokat a helyi hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei fékezték meg.

Sóshartyán és Nógrádmegyer között a bozótos égett csütörtökön, a salgótarjáni hivatásos tűzoltók és a magyargéci önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Heves vármegye

Egy tartály tetőnyílása égett hétfőn este Füzesabonyban, az Ipartelep úton. A helyi hivatásos és önkéntes tűzoltók a tüzet egy porral oltóval eloltották.

Pest vármegye

Kigyulladt egy épülő százötven négyzetméteres családi ház tetőszerkezete kedden délelőtt Gyömrőn, a Bánáti utcában. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, a tetőszerkezet már teljes egészében égett. A tüzet a monori és a fővárosi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók eloltották, megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd átvizsgálták az épületet. A tűzeset során egy ember szenvedett könnyebb füstmérgezést.

Komárom-Esztergom vármegye

Mintegy százötven négyzetméteren gyulladt ki az összehordott zöldhulladék Komáromban, a Laktanya közben kedd este. A tűzesethez a komáromi, a kisbéri, a tatabányai hivatásos, az ácsi önkormányzati és a komáromi önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek négy vízsugárral, három munkagép közreműködésével, csaknem négy órányi munkával sikeresen eloltották a lángokat.

Mintegy négyszáz négyzetméternyi területen nagy mennyiségben égett az ott tárolt hulladék az Oroszlány és Pusztavám között lévő kommunális hulladéklerakó területén. A tűzesethez a tatabányai hivatásos tűzoltók, a város önkormányzati tűzoltói, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a kecskédi és oroszlányi önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek négy vízsugárral és egy, a tulajdonos által biztosított erőgéppel eloltották a tüzet, majd egy részét lefedték földdel. (fotó: OVTV)

Vas vármegye

Néhány négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet Ólmodon kedd este. A kőszegi önkormányzati és a horvátzsidányi önkéntes tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, illetve eloltották a lángokat.

Csehimindszenten gaz, avar égett március 21-én. A vasvári és a csehimindszenti önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, és oltották el a tüzet egy D sugárral és kéziszerszámokkal.

Csongrád-Csanád vármegye

Halálos baleset történt szerdán délután az M43-as autópályán, Maroslele közelében. A közútkezelő teherautójába csapódott egy kamion, a teherautó az út menti árokba borult, maga alá temetve a sofőrt. A szegedi és a makói hivatásos tűzoltók azonnal megkezdték a mentési munkálatokat, a beavatkozást a földeáki önkéntes egység is segítette. A helyszínre riasztották a szegedi tűzoltók daruját is, ennek segítségével emelték fel az árokba borult járművet. A sofőrt azonnal kiemelték, majd átadták a mentőknek, de az életét már nem lehetett megmenteni. A műszaki mentés idején az érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben.

Tolna vármegye

Két személygépkocsi ütközött össze szerda délután Dunaföldváron, a Kereszt utca és a Kéri út kereszteződésében. Az ütközés következtében az egyik autó az árokba csapódott. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók az árokban lévő autót áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtökön ingatlantűzhöz kaptak riasztást a bonyhádi önkéntes tűzoltók; öt fővel vonultak és oltották el a lángokat.