Hírek

EU-s projekttalálkozó Budapesten
2022. november 21. 12:26
A Budapesti Tűzoltó Szövetség szervezésében 2022. november 16-18. között, Budapesten zajlott a DARnet és a Profound Európai Uniós projektekben részvevő kül- és belföldi, illetve a határon túli magyar tűzoltó szervezetek és partnereik találkozója.

A találkozón részt vett a Horvát, a Szlovén, Szerb és Magyar Tűzoltó Szövetség vezetője is. Az esemény alkalmából a jelenlévő tűzoltó szövetségek vezetői és a CTIF képviseletében, annak magyar alelnöke, valamint az EU Duna Régió Stratégia Környezeti Kockázatok Prioritási Terület Katasztrófakezelési Munkacsoportjának vezetője szándéknyilatkozatban kijelentették, hogy Dunai Régióbeli Együttműködés keretében az alábbi területeken tevékenységüket összehangolják. A szándéknyilatkozathoz várhatóan még további érintett országok tűzoltó szövetségek vezetői  is csatlakoznak:

  • konzultáció az európai jogalkotásban,
  • projekt- és felmérési eredmények, statisztikák és publikációk cseréje,
  • projektekhez kapcsolódó információk cseréje (pl. hírlevelek, sajtókiadványok),
  • meghívások a releváns találkozókra és konferenciákra (a felek saját költségén).


A képen balról jobbra: Kelemen Zsolt, BTSZ elnök, Janko Cerkvenik, Szlovén Tűzoltó Szövetség elnök, Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, CTIF alelnök, Dobson Tibor tű. vezérőrnagy, MTSZ elnök, Dragan Capin Szerb Tűzoltó Szövetség elnök, Ante Sanader Horvát Tűzoltó Szövetség elnök.