Beavatkozások 2022. máj. 9–15.
2022. május 18. 10:06
A múlt heti beavatkozásokból készült válogatásunkban ezúttal egy nem szokványos eset is helyet kapott: önkéntes tűzoltók Budapesten a rendőrségnek segítettek egy nehezen hozzáférhető helyszín megközelítésénél és megvilágításánál.

Vas megye

Elhagyta az úttestet, majd az árokba csapódva állt meg egy személyautó Répceszemere és Csáfordjánosfa között hétfőn este. A balesetben az autó vezetője megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A répcelaki önkormányzati és a répceszemerei önkéntes tűzoltók vonultak a baleset helyszínére. Az egységek áramtalanították az autót, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Pest megye

Két személyautó karambolozott Gyálon, a Kőrösi út és a Kisfaludy utca kereszteződésében hétfőn este. A gyáli önkéntes tűzoltók és a fővárosi hivatásos egység végezték a műszaki mentést, amelynek keretében a rendőrségi helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba szállították.

Két autó ütközött először egymással, majd parkoló autókba Maglódon május 10-én. A 2 ütköző járműben összesen 3 fő könnyű sérült volt, egyikük állapotos kismama, őket kórházba szállították. A gyömrői önkéntes tűzoltók áramtalanították az autókat, és elvégezték a műszaki mentést.

Május 15-én elektromos zárlat miatt kigyulladt egy ház Pátyon. A pátyi önkéntes tűzoltók 10 perccel a riasztás után érkeztek a helyszínre, ám a ház sajnos teljesen kiégett.

Zala megye

Letenyén, a Kossuth Lajos utcán kedden délben kezdett füstölni egy személygépkocsi műszerfala. Mire a város hivatásos és önkéntes tűzoltói a helyszínre érkeztek, a tulajdonos porral oltóval megfékezte a lángokat. A tűzoltók áramtalanították a járművet, a még füstölő műszerfalat megbontották, az izzó részeket pedig eloltották.

Bács-Kiskun megye

Két személyautó ütközött össze szerda délután az Ugi út és a 4625-ös út találkozásánál, Lakitelek határában. A tiszakécskei önkormányzati és a lakiteleki önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Tolna megye

Csütörtökön délelőtt egy moped kapott lángra a Tolna megyei Faddon, a Mátyás király utcában, egy lakóházzal egybeépített melléképület bejáratánál. A tűzesethez a település önkéntes tűzoltói vonultak, akik vízsugár segítségével oltották el a lángokat, amelyek berendezési tárgyakat nem értek el. A tűzoltóegységek a motort kivitték az épületből.

Budapest

A BRFK Tevékenységirányítási Központja kért segítséget egy nehezen hozzáférhető helyszín megközelítéséhez és megvilágításához május 11-én. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveletirányítási Ügyelete a helyismeret és a mindkét feladatra megfelelő felszereltség megléte miatt a dél-pesti önkéntes tűzoltókat kérte fel, akiktől két fő tűzoltó sietett a helyszínre a rendőrség helyszínelőinek munkakörülményeinek biztosítására, és a szükséges ideig a helyszínen maradtak.

Győr-Moson-Sopron megye

Május 13-án a reggeli órákban riasztás érkezett, miszerint Fertőszentmiklós külterületén összerakott bálák égnek. A fertőszentmiklósi és a hegykői önkéntes tűzoltók a kapuvári és sopronkövesdi hivatásos egységekkel közösen megakadályozták a tűz továbbterjedését. A bálák irányított égetését a kapuvári hivatásos és a sarródi önkéntes tűzoltók 11:00-tól 20:50-ig (!) végezték, ezek után adták át ismét a helyszínt a fertőszenmiklósi önkéntes tűzoltóknak. (fotó: Sarród ÖTE)

Komárom-Esztergom megye

Május 15-én Tokod közelében közel négy hektáron égett az aljnövényzet. A helyszínen a bajnai hivatásos, a tokodi és a sárisápi önkéntes tűzoltók avatkoztak be. (fotó: Tokod ÖTE)

A fotók a beavatkozást végző ÖTE tulajdonát képezik, kivéve, ahol ezt máshogy jeleztük.