Hírek

Beavatkozások 2022. máj. 2–8.
2022. május 10. 14:49
A múlt heti beavatkozásokból készült válogatásunkba műszaki mentés, tűzoltás és – lám, milyen szeszélyes az időjárás! – jégeső miatti vízkár-elhárítás is belefért.

Veszprém megye

A zalahalápi önkéntes tűzoltók, a tapolcai és badacsonytomaji hivatásosokkal együttműködve Újdörögdhöz vonultak május 2-án, ahol három gépjármű ütközött össze. A tűzoltók egy embert emeltek ki a roncsok közül feszítő-vágó segítségével.

Komárom-Esztergom megye

Május 5-én 15 órától a Kincsem Járási Mentőcsoport rédei egysége megkezdte a beavatkozást Rédén az ifjúság utcában, ahol több helyről vizet kellet eltávolítani. Közben az önkéntes tűzoltók is szintén riasztásra kerültek a Várhely utcába vízeltávolítás miatt. A mentőcsoport rédei egysége további vízeltávolítást végzett a Petőfi és az Arany János utcában. A településen a vízkár-felszámolását az egységek 18 órára befejezték.

Győr-Moson-Sopron megye

A jánossomorjai önkéntes tűzoltók május 3-án a helyi szeméttelep tüzéhez vonultak ki a mosonmagyaróvári és a csornai hivatásos tűzoltókkal együtt. A helyszínen kb. kétszáz négyzetméter égett, a tüzet az önkéntes és hivatásos tűzoltók együtt oltották el.

Nógrád megye

Száraz fű és nádas égett egy nyolchektáros területen Hugyag külterületén hétfő délután. A balassagyarmati és a szécsényi hivatásos tűzoltók, valamint az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei fékezték meg a lángokat. A tűz oltását a rossz útviszonyok is nehezítették. Este egy fa törzse gyulladt ki Jobbágyiban, az Apponyi úton. A pásztói hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat. Szintén este Mátraszelén, az Istvánbánya úton hat körbála és körülötte ötszáz négyzetméteren a nádas égett. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és vízsugár segítségével eloltották a tüzet.

Békés megye

Nádas gyulladt ki szerdán délután Battonya térségben, a 4443-as út közelében. A battonyai önkéntes és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a csaknem egy kilométer hosszú sávban égő növényzetet több vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták.

Hajdú-Bihar megye

Szerdán reggel Nagyhegyes külterületén egy autó lesodródott az útról. A balmazújvárosi önkormányzati és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik a roncsba beszorult sofőrt feszítővágóval szabadították ki, majd átadták őt a mentőszolgálatnak.

Zala megye

Szerdán hajnalban egy személykocsinak, majd egy épületnek ütközött egy kisteherautó a letenyei határátkelőnél, az M7-es autópálya Magyarországról kivezető oldalán. A balesethez a letenyei hivatásos és a letenyei önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek áramtalanították a járműveket, a helyszínt pedig átadták a rendőrségnek. A mentők a személyautóban ülők közül két embert súlyos, egyet pedig könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak. Az épületben tartózkodók közül ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.  

Szerdán késő délután szénabála kapott lángra Kemendollár külterületén. Az esethez a zalaegerszegi hivatásos, valamint a pókaszepetki és a kemendollári önkéntes tűzoltókat riasztották. A tüzet a pókaszepetki önkéntes tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Lakóházzal egybeépített autószerelő-műhelyben lévő kazánházban keletkezett tűz szerdán Porcsalmán. A melléképület teljes terjedelmében égett, a tűz átterjedt a lakóház tetőszerkezetére is. A mátészalkai hivatásos, a csengeri önkormányzati és a tyukodi önkéntes tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. A tűz miatt az ingatlan lakhatatlanná vált, emiatt az ott élőket rokonok fogadták be.

Csongrád-Csanád megye

Teljes terjedelmében égett egy személyautó szerdán, kora este az 5432-es úton, Zákányszék közelében. A főügyelet a ruzsai hivatásos és az üllési önkéntes tűzoltókat riasztotta, a tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat. A tűzeset során senki sem sérült meg.

 

A fényképek a beavatkozásban részt vevő ÖTÉ-k tulajdonát képezik, kivéve, ahol ezt máshogy jeleztük.