Hírek

Beavatkozások 2022. ápr. 25. – máj. 1.
2022. május 03. 14:20
A múlt heti beavatkozások nem hoztak nagy meglepetést: műszaki mentések, vegetációtüzek voltak terítéken.

Pest megye

Felborult egy személygépkocsi keddre virradóra Szigetmonostoron, a Horánygyöngye utcában. A gépkocsiban egyedül a sofőr utazott, aki könnyebb sérülésekkel, önerejéből elhagyta az autót, a felborult személygépkocsi forgalmi akadályt okozott. A szigetmonostori önkéntes és a szentendrei hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd a kerekeire állították és áramtalanították a járművet.

Ápr. 25-én Biatorbágyon a Katalin-hegy aljában, lakóházak közelében zöldhulladék és szemét égett kb. 100m2-en. A kárhelyszínre elsőként a Biatorbágy ÖTE érkezett, akik egy gyorsbeavatkozóval megkezdtük a tűz körbehatárolását, majd a hivatásos tűzoltókkal együtt egy újabb D sugárral a lángok eloltását és a tűz lefeketítését.

Kigyulladt a nádas kedden este Kiskunlacháza külterületén. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek nyolcszáz négyzetméteren égett a növényzet. A tüzet a dömsödi önkéntes és ráckevei önkormányzati tűzoltók eloltották, megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd átvizsgálták a leégett közel kéthektáros területet.

Tolna megye

Két baleset is történt hétfő délután az M6-os autópálya Paks felé vezető oldalán, Dunaföldvár térségében, egymástól megközelítőleg száz méterre. Mindkét helyen két-két személygépjármű ütközött össze. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók két személygépjárművet áramtalanítottak, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetekben senki sem sérült meg.

Letért a földes mellékútról és a Sió-csatornába hajtott egy személyautó szerda délután Ozorán, a 6407-es számú út 10-es kilométerszelvényénél. A gépjármű a kerekein, félig a vízbe merülve állt meg. Az autó két utasa a műszaki mentéshez riasztott sárbogárdi hivatásos és simontornyai önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta a járművet. A beavatkozó tűzoltóegységek a fecskendő csörlőjével a partra vontatták, majd áramtalanították az autót. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Bács-Kiskun megye

Árokba sodródott és az oldalára borult egy személyautó hétfő éjjel a 44-es főúton, Nyárlőrinc közelében. A kecskeméti hivatásos és a nyárlőrinci önkéntes tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Zala megye

Hétfő délelőtt leszakadt egy telefonvezeték Bakon, a Rákóczi utcában, az azt tartó, betonlábakon álló oszlop pedig egy családi ház kerítésére dőlt. Az esethez riasztott zalaegerszegi hivatásos és a baki önkéntes tűzoltók a gyalogos közlekedést veszélyeztető oszlopot motoros láncfűrésszel eltávolították, a vezetéket pedig biztonságos helyre helyezték. Az eset során senki sem sérült meg. 

Budapest

Berendezési tárgyak égtek egy első emeleti lakás erkélyén, körülbelül egy négyzetméteren Budapest huszadik kerületében, a Vörösmarty utcában kedden délután. A fővárosi hivatásos és a dél-pesti önkéntes tűzoltók a lángokat rövid időn belül elfojtották. Személyi sérülés nem történt.

Győr-Moson-Sopron megye

A győri és pannonhalmi hivatásos, valamint a pannonhalmi önkéntes tűzoltókat kedden délben Nyalka és Mezőörs közé riasztották, ahol az út közelében hat-hétszáz méter hosszan száraz fű és nádas égett. A tüzet több vízsugárral, kézi szerszámokkal és puttonyfecskendőkkel oltották el az egységek.

Ápr. 27-én riasztás érkezett, miszerint közlekedési baleset történt a 86 sz. főút 180-as km szelvényénél. Helyszínre érkezett a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók mellett a Jánossomorja ÖTE. Az érintett helyszínen két személyautó karambolozott,  melynek következtében kidőlt egy villanyoszlop. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős.

Békés megye

Délután egy autó letért az úttestről, majd felborult Mezőberény közelében, a 470-es úton. A balesetet szenvedett autó mindkét utasa ki tudott szállni, őket a mentőszolgálat további kivizsgálásra kórházba szállította. A mezőberényi önkéntes és hivatásos tűzoltók a járművet átvizsgálták, áramtalanították, majd a forgalomirányításban nyújtottak segítséget a rendőrség munkatársainak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Kétezer négyzetméteren égett a nádas Tímáron május 1-jén. Az esethez a rakamazi és ibrányi önkéntes tűzoltókat riasztották. A két egység a tüzet kb. 1 óra 30 perc alatt megfékezte, majd teljesen el is oltotta. (fotó: Rakamaz ÖTE)

 

A fényképek a beavatkozásban részt vevő ÖTÉ-k tulajdonát képezik, kivéve, ahol ezt máshogy jeleztük.