Hírek

Beavatkozások 2022. ápr. 4–9.
2022. április 12. 11:14
Múlt héten is számos helyen dolgoztak önkéntes és önkormányzati tűzoltóink – a szokásos heti körképünkben ezen esetek közül mutatunk be néhányat.

Bács-Kiskun megye

Bácsalmáson, a Vörösmarty soron egy öt négyzetméteres melléképület égett kedden hajnalban. A bácsalmási önkéntes és önkormányzati, valamint a bajai hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet vízsugárral és kéziszerszámok segítségével. Nem sérült meg senki.

Tűz ütött ki egy százötven négyzetméteres, lakatlan épület pincéjében szerdán este Kunszentmiklóson, a Vasút utcában. A kunszentmiklósi önkormányzati és önkéntes, valamint a szalkszentmártoni önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták az épületet.

Heves megye

Egy húsz négyzetméteres hulladéktároló égett Markaz Fő útján kedden délelőtt. A gyöngyösi hivatásos és a markazi önkéntes tűzoltók összesen három gépjárművel vonultak az esethez, több oldalról, vízsugarakkal oltották el a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg.

Vas megye

Mozgóboltként használt kisteherautó motor- és utastere égett teljes terjedelmében Velemben, a Rákóczi utcában kedden reggel. A jármű hentesárut szállított, a rakományt az eladó az arra járók segítségével még a tűzoltók kiérkezése előtt le tudta menekíteni a kisteherautóról. A kőszegi önkormányzati, a kőszegszerdahelyi és bozsoki önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat, majd hőkamerával átvizsgálták a járművet, de további izzást nem tapasztaltak.

Budapest

A Vörösmarty utcában gyulladt ki egy hatvan négyzetméteres családi ház Budapest tizenötödik kerületében csütörtökön este. Teljes terjedelmében égett az ingatlan, és a tűz a környező melléképületekre is átterjedt, összesen mintegy száznegyven négyzetmétert érintett. A fővárosi hivatásos és az újpesti önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett nyolc vízsugárral fékezték meg a lángokat. Egy ember könnyebben megsérült a tűzben.

Veszprém

Háromszáz négyzetméteren égett a nádas tegnap Mezőlak külterületén, a Szélmezei tavaknál. A pápai önkéntes tűzoltók értek elsőként a helyszínre, az oltást kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel kezdték meg. A pápai hivatásos egység vízsugarat szerelt és további kéziszerszámokkal avatkozott be.

Somogy megye

Sávoly külterületén április 6-án égett gazos, bokros terület mintegy 3 hektár területen. A szőkedencsi önkéntes tűzoltók mellett a marcali és a zalakarosi hivatásos tűzoltók voltak a helyszínen, akik kéziszerszámok, két D és egy C sugár, valamint puttonyfecskendők segítségével oltották el a tüzet.

Fejér megye

Április 7-én a Csákvár ÖTE tagjai a fehérvárcsurgói önkéntes tűzoltó bajtársainkhoz tartottak, amikor a 81-es számú úton Sárkeresztes közelében balesetet észleltek. Egy papírbálákat szállító nyerges vontató árokba hajtott és oldalára dőlt, a vezetőfülke roncsolódott. A sofőr egyedül utazott, nem sérült meg, azonban a fülkéből nem tudott kijutni. Kiszabadítását a csákvári önkéntes tűzoltók végezték el.

Pest megye

Vasárnap délután teljes terjedelmében égett egy nyolcszáz négyzetméteres, nyitott oldalfalú bútortároló, valamint egy ezerkétszáz négyzetméteres raktár és termelőcsarnok Inárcson, a Vasút utcában. A tűzeset következtében egy körülbelül háromszáz négyzetméter alapterületű napelempark megsemmisült, valamint az egyik ingatlan tetőszerkezete beomlott, ahol egy gázpalack felhasadt.

A dabasi, a fővárosi, a monori és a szigetszentmiklósi hivatásos, valamint a gyáli, az üllői, a délegyházi és a fóti önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett tizenegy vízsugárral oltották a tüzet. A tűz keletkezésének okát tűzvizsgálat fogja feltárni. (fotó: Pest MKI)

Zala megye

Murakeresztúron a Deák Ferenc utcában fa dőlt az útra április 9-én. A Murakeresztúri ÖTE nyolc tagja érkezett a helyszínre, hogy a fát feldarabolja és eltávolítsa az útról.

 

A fényképek a beavatkozásban részt vevő ÖTÉ-k tulajdonát képezik, kivéve, ahol ezt máshogy jeleztük.