Hírek

Hatalmas összefogás a vihar által megrongált Kadarkútért
2021. június 28. 12:18
2021. június 25-én félelmetes erejű vihar vonult át az országon, a Somogy megyei Kadarkúton nagy pusztítást hagyva maga után. Közel 70 szervezet, nagyjából 350 fő vett részt a munkálatokban, köztük rengeteg önkéntes tűzoltó is.

Több, mint háromszáz lakóházat rongált meg a péntek esti vihar a Somogy megyei Kadarkúton. A legnagyobb károkat a jégverés okozta, számos pala- és cserépfedésű lakóépület tetőszerkezete sérült meg. Szombat délelőtt példátlan összefogás valósult meg a településen, ahol a tűzoltók, a település vezetői, a helyi lakosok és civil segítők dolgoztak a károk felszámolásán. 

Rengeteg hivatásos tűzoltó mellett a balatonfüredi, bátaszéki, bicskei, kadarkúti, vasvári önkormányzati tűzoltók, valamint ábrahámhegyi, bodrogi, bonyhádi, böhönyei, budapesti, csabrendeki, csákvári, csókakői, csökölyi, csurgói, délegyházi, devecseri, egerági, gelsei, görgetegi, gyömrői, gyönki, kaposvári, kétyi, lajoskomáromi, martonvásári, monostorapáti, murakeresztúri, nagybajomi, nagycenki, nagymányoki, nagymarosi, nyirádi, palkonyai, pátyi, pécsi, segesdi, sümegi, szabadszentkirályi, szekszárdi, szentbalázsi, szentlőrinci, szigetújfalui, szőkedencsi, tamási, táplánszentkereszti, tótvázsonyi, váli, velencei, zalaszentiváni, zombai és zirci önkéntes tűzoltók dolgoztak a helyreállításon.

A résztvevőknek (különösen az önkénteseknek) köszönet és elismerés jár az áldozatos munkájukért.

(Fotó: Budapest Menőszervezet Légi Felderítési Egység)