Figyelemfelhívás kék fényben
2021. január 18. 13:49
Kék lámpákkal világította meg szertárát több önkéntes tűzoltóság. A #bluelightfirestation nevű akció lényege, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a koronavírus a tűzoltók munkáját, életét is érinti.

„Az akció háttere, hogy minket tűzoltókat is érint ez a koronavírus. Sok korlátozás között élünk önkéntes tevékenységünk során is, nincsenek gyakorlatok és közösségi élet, de ha baj van, azonnal indulunk segíteni, a készenlétet fenntartjuk!” – olvasható a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület Facebook oldalán, akik elsőként kezdeményezték a magyarországi egyesületek között ezt a kihívást, amelyet azóta több tűzoltóság is teljesített már, mint a Gyömrői Önkéntes Tűzoltóság, a szigetújfalui Kis-Sziget Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület. Az ötlet a németországi schmatzhauseni önkéntes tűzoltóság parancsnokának kezdeményezésére valósult meg elsőként.