Hírek

Beavatkozások 2020. szept. 28. – okt. 4.
2020. október 06. 12:55
Az önkéntes tűzoltók egyesületek a múlt héten is több esetben avatkoztak be; körképünkben ezekből adunk ízelítőt.

Csongrád-Csanád megye

Balesetről érkezett bejelentés csütörtökön, a kora délutáni órákban: Ruzsa közelében egy kisteherautó lesodródott az úttestről, majd az út menti árokba borult. A szegedi és a ruzsai hivatásos tűzoltókat riasztotta a főügyelet, valamint értesítette a ruzsai önkénteseket is. A tűzoltók közösen végezték el a műszaki mentést, a balesetben nem sérült meg senki.

Fejér megye

Fehérvárcsurgón 20 méteres fa dőlt a felsővezetékre október 4-én, ami nagy mértékben korlátozta a település bejövő áramellátását. Az E-on szakemberei nem sokkal 17 óra előtt tudták a teljes áramellátást biztosítani. A helyszínen voltak a fehérvári hivatásosok, valamint a bodajki és a fehérvárcsurgói önkéntes tűzoltók.

Győr-Sopron-Moson megye

Fának csapódott egy autó a 83-as főút 54-es kilométere közelében, Győrszemere és Tét között szept. 28-án kora délután.  A győri hivatásos, valamint a győrszemerei és a téti önkéntes tűzoltókat riasztották a balesethez, akik feszítővágó segítségével kiemelték a sofőrt a járműből és átadták a mentőknek. A jármű vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a gyors orvosi beavatkozás ellenére életét vesztette.

Pest megye

Megcsúszott a vizes úton, majd az oldalára borult egy autó szept. 28-án délután az M4-es autóút 27-es kilométerénél, Üllő közelében. Az üllői önkéntes és a monori hivatásos tűzoltók a kerekeire állították, majd áramtalanították és átvizsgálták a járművet. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Biatorbágyon október 4-én viharkárokhoz érkezett riasztás; a biatorbágyi önkéntes tűzoltók öt helyszínen is jelen voltak, háztetőkre dőlt fák és megbontott háztetők miatt.

Somogy megye

Árokba csúszott egy autó a Somogy megyei Kisberény külterületén szept. 28-án délután. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki súlyos sérüléseket szenvedett, beszorult a járműbe. A marcali hivatásos és az öreglaki önkéntes tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek.

A KÖTÉL egyesülethez vasárnap délutáni órákban érkezett a riasztás, egy úttest fölé dőlt akácfa eltávolítására. Ezt követően tovább riasztásra került az egység egy külterületen lévő beteg mozgatásához, ahová a nagy mennyiségű csapadék miatt az OMSZ dolgozói nem tudtak bejutni. Az önkéntesek a mentőszolgálat dolgozóival karöltve segítették terepjárójukkal a beteg eljuttatását a mentőautóhoz. Így a beteg sikeresen eljutott a kórházba.

Tolna megye

Szept. 30-án délelőtt egy lakóház tetőszerkezete részben a födémre, részben az utcára dőlt a Tolna megyei Bölcskén, a Móricz Zsigmond utcában. Az ingatlan nem volt közművesítve. A tulajdonos a helyszínen volt, sérülés nem történt. A műszaki mentéshez a paksi hivatásos tűzoltókat és a bölcskei önkéntes tűzoltókat riasztották, akik két gázpalackot hoztak ki az épületből, továbbá a tetőt teljesen lebontották. A károsult elhelyezéséről és szociális ellátásáról a polgármester gondoskodott.

Veszprém megye

Felborult egy autó a 82-es főúton, Csesznek térségében, szept. 28-án. A balesethez a zirci önkormányzati és a bakonyoszlopi önkéntes tűzoltók vonultak. Az autóban két ember utazott, nem sérültek meg. A tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt.

Vas megye

Kazán mellett elhelyezett papír, hulladék gyulladt meg egy családi ház pincéjében Nemescsón, a Péterfy Sándor utcában. A szept. 28-án kiütött tűzhöz a szombathelyi hivatásos, a kőszegi önkormányzati, valamint a nemescsói önkéntes tűzoltók vonultak. A rajok az áramtalanítást követően eloltották a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki.

 

A fotók tulajdonjoga minden esetben a vonatkozó ÖTÉket illeti, kivéve, ahol ezt külön jeleztük.