Hírek

Beavatkozások 2019. dec. 2–8.
2019. december 11. 11:15
Az önkéntes tűzoltók az év utolsó hónapjában sem pihennek: múlt heti összeállításunk következik.

Fejér megye

Árokba borult egy autó Velencén

A Velencei ÖTE december 4-én késő este riasztást kapott a Pusztaszabolcsi útra, ahol egy személygépkocsi az árokba borult. Négy önkéntes vonult a helyszínre. Az autóban utazók szerencsére csak könnyű sérüléseket szenvedtek. A helyszínelés idején teljes útzár volt. Az önkéntesek a  pusztaszabolcsi kollégákkal a veszélyeket elhárították.

Fotó: Horváth-Szabó Nóra / Csepregi ÖTE FB

 

Melléképület lángolt Csákváron

A csákvári Május 1. utcában egy melléképület égett december 5-én, a hajnali órákban. A tűzesethez a székesfehérvári hivatásos tűzoltók és a csákvári önkéntesek indultak el segítséget nyújtani. Elsőként az önkéntes tűzoltók értek a helyszínre, akik a felderítéssel párhuzamosan két vízsugárral azonnal megkezdték a teljes terjedelmében égő épület oltását. A lángok egy melléképületben csaptak fel, ahol többek között szerszámokat és kerékpárokat tároltak. A tűz teljes eloltása a megyeszékhely hivatásos tűzoltóival közösen történt.

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes

 

Pest megye 

 

Villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi Tápiószelén

Villanyoszlopnak, majd egy kerítésnek ütközött egy kisteherautó december 2-án délután Tápiószelén, a Múzeum úton. Az autóban egyedül a sofőr utazott, aki könnyebb sérüléseket szenvedett. A tápiószelei önkéntes tűzoltók és a nagykátai hivatásosok áramtalanították és átvizsgálták a járművet.

Fotó: PMKI Nagykáta HTP

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Kéménytűz Balkányon

December 4-én délután a Balkány ÖTE kapott riasztást egy helyi kéménytűzhöz. Személyi sérülés szerencsére nem történt, az önkéntesek a veszélyhelyzetet gyorsan elhárították.

 

Tolna megye

Tűz Bonyhádon

A bonyhádi önkéntes tűzoltók december 8-án éjjel kaptak riasztást épülettűzhöz: egy sorház egyik lakása gyulladt ki, a tűz átterjedt a mellékes lakásokra is. A munkálatok reggel 7:30-ra fejeződtek be. öt önkéntes volt a helyszínen.

Fotó: Bonyhádi ÖTE / Facebook

 

Vas megye

Tetőszerkezet izzott Csepregen

A csepregi önkéntes tűzoltókat riasztották december 4-én egy családi házhoz, ahol a kémény mellett szigetelés, fa burkolat és tetőszerkezet izott. Az egység az izzó részeket eltávolította, illetve visszahűtötte.

Fotó: Csepregi ÖTE / Facebook

 

Baleset Csörötnek és Kondorfa között 

Egymásba futott két személygépkocsi a Csörötnek és Kondorfa közötti úton december 7-én. A járművek akadályozták a fogalmat. A balesethez a szentgotthárdi hivatásos és a kondorfai önkéntes tűzoltók vonultak ki. Az egységek áramtalanították az autókat, és megszüntették a veszélyhelyzetet.

Fotó: Kondorfa ÖTE / Facebook