Ismét egy önállóan beavatkozó ÖTE
2019. április 05. 09:16
Ezúttal a Győr-Moson-Sopron megyei Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület szerezte meg a jogosultságot az önálló beavatkozáshoz.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március 30-án rendezte meg az Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr egyesület útnak indító ünnepségét. A községben működő egyesület április elsejétől hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül is olthat tüzet és végezhet műszaki mentést.

Az egyesület elődje az 1885. január 1-jén két szomszédos település, Ásvány és Ráró közös akaratából megalakított tűzoltóegylet volt. Az egyesületnek jelenleg negyvenkét tagja van, huszonnégyen szaktevékenységet is tudnak végezni, ők mindannyian rendelkeznek az előírt végzettséggel, hárman a tűzoltás vezetésére is jogosultak. A működéshez szükséges fedezet önkormányzati támogatásból, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség közös pályázata révén áll rendelkezésre.

Gratulálunk!

Fotó: Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület / Facebook