Hírek

Új laktanyában várják a riasztást a kőszegi tűzoltók
2018. október 01. 10:27
Az idén 150. jubileumukat ünneplő kőszegi önkormányzati és önkéntes tűzoltók laktanyájának ünnepélyes átadására került sor szeptember 28-án, Kőszegen.

Az új laktanya és az idei évben lezajlott rendezvények méltó ajándékai a fennállásuk 150 éves jubileumát ünneplő kőszegi tűzoltóknak. A tűzoltóság alapjait a kőszegi Táncsics Mihály és Liszt Ferenc utca kereszteződésében lévő telken tették le. Az új laktanya építését 2017. októberében kezdték meg, ami egy 2 kétszintes fejépületből és a hozzá kapcsolódó készenléti szerek garázsaiból és tároló helyiségeiből áll. Az épület két ütemben készült, elsőben a közel 200 m2 alapterületű igazgatási épület, második ütemben a 3 gépjármű szerállása és a raktárak.

A laktanya ünnepélyes átadásán részt vett Kontrát Károly Magyarország belügyminiszter-helyettese, Ágh Péter országgyűlési képviselő, Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Huber László Kőszeg város polgármestere, Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Seper András tű. ezredes igazgatóhelyettes és Dr. Unger István tű. ezredes gazdasági igazgató-helyettes.

Az ünnepségen elsőként Huber László, Kőszeg város polgármestere mondott beszédet, majd a Jurisich Miklós Gimnázium Kamarakórusának előadását hallgathatták meg a jelenlévők. Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, a BM OKF általános főigazgató-helyettese tiszteletét fejezte ki a kőszegi tűzoltók felé, valamint további munkájukhoz erőt és kitartást, valamint jó egészséget kívánt. A Hajnalcsillag Néptáncegyüttes táncelőadását követően Ágh Péter országgyűlési képviselő mondott beszédet, majd a Dance Jam táncegyüttes adott elő egy produkciót. Az előadást követően Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes köszöntötte a tűzoltókat. A belügyminiszter-helyettes megköszönte a kőszegi tűzoltók a térség tűzvédelme érdekében végzett munkájukat. A beszédek után a történelmi egyházak képviselői megáldották és felszentelték az új tűzoltó laktanyát, majd a nemzeti színű szalag átvágásával a laktanya jelképesen is átadásra került.

Az ünnepség következő részében Seper András tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese, az önkéntes tűzoltó egyesület parancsnoka köszönetét fejezte ki, amelynek keretében ajándéktárgyakat adott át a tűzoltó laktanya felépítését támogatóknak.

Az ünnepséget követő állófogadáson Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mondott beszédet.

Fotó: Balogh Eszter tű. ftőrm. / Vas MKI