Újabb egyesületi jubileum: 125 éves lett a Zsámbék ÖTE
2015. augusztus 19. 14:18
Az önkéntes tűzoltó egyesületek nagyon régóta szerves részét képezik Magyarország mentő tűzvédelmének. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a számos ÖTE-jubileum, amelynek során egyre több egyesület „matuzsálemi korba” lép. Dobson Tibor, az MTSZ elnöke ezúttal a 125 éves Zsámbék ÖTE tagjait köszöntötte.

2015. augusztus 1-jén zajlott az az ünnepség, amelyen Zsámbék ÖTE a 125. gyertyát is feltűzhette jelképes tortájára. A zsámbéki önkéntesek Zsámbék és Tök településen látnak el mentő-tűzvédelmi feladatokat, összesen közel hétezer ember biztonságát vigyázva – munkájukat most a város polgármestere mellett számos jelenlevő köszönte meg. Az ünnepségen az MTSZ színeiben Dobson Tibor, a szövetség elnöke vett részt, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Branyiczky Márk tű. ezredes igazgató, Oláh Péter tű. alezredes tűzoltósági főfelügyelő, és Ökrös Árpád tű. alezredes kirendeltség-vezető képviselte.

Dobson Tibor beszédében kiemelte: az önkéntesek munkájának hősiességét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy szerte az országban – a zsámbékiakhoz hasonlóan – generációk védték és védik az embereket, önként, töretlen lelkesedéssel.

A dísztárgyak és emléklapok átadása után a résztvevők helytörténeti kiállítást nézhettek meg a település és az ÖTE gazdag múltjából.