Hírek

VII. Országos Tűzoltó Találkozó és Tűzoltó Fecskendők Kiállítása
2017. június 12. 14:45
2017. június 9-10-én zajlott Litomericében a Tűzoltó Hagyományőrző Ünnepély, amely Csehország legnagyobb tűzoltó rendezvénye.

Hazánkat és a Magyar Tűzoltó Szövetséget három fő kíséretében Béres Ferenc tű. alezredes, a Magyar Tűzoltó Szövetség Hagyományőrző Bizottságának vezetője képviselte.


A kiállításon a látogatók a kézi fecskendőktől kezdve a gőzfecskendőkön, motoros szereken, veterán tűzoltó autókon át a legmodernebb technikákig tekinthették át a tűzoltó szerek fejlődését. A kiállító önkéntes- és hivatásos tűzoltó testületek bemutatták történetüket, fejlődésüket.

A két napos rendezvény a szakmai érdeklődők mellett nyitva állt a nagyközönség előtt is, több mint húszezer ember tekintette meg a rendezvényt, melynek leglátványosabb része a tűzoltó felvonulás volt.

A felvonuláson a Cseh Köztársaság belügyminisztere, a város püspöke, valamint a cseh és szlovák tűzoltóság vezetői előtt haladtak el a tűzoltó szerek a legmodernebb technikáktól a veterán- és a lóvontatású szerekig.

A felvonulás üde színfoltja a XIII. Kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó- és Sport Egyesület Piaggo típusú három kerekű kismotorból kialakított létesítményi tűzoltó szere volt.