Télre váltott az időjárás – bőven akadt munkájuk a tűzoltóknak
2017. április 22. 08:36
A hivatásosok mellett az önkénteseknek és az önkormányzati tűzoltóknak is sok munkát adott a zord időjárás. Az ország számos pontján hófúvással, viharos széllel és kidőlt fákkal kellett megküzdeniük a beavatkozóknak.

Pest megyében leginkább kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz, és a rossz útviszonyok miatt elakadt autókhoz vonultak a hivatásos, önkéntes és önkormányzati tűzoltók. Komárom-Esztergomban az agostyáni önkéntesek az úttestre zuhant fát távolítottak el, Kesztölcön a helyi önkéntesek kiszakadt villanyoszlophoz vonultak. Budapesten a rózsadombi ÖTE tagjai egy, a villanyvezetékre dőt, tizenöt méteres fát daraboltak fel láncfűrésszel.
Bács-Kiskun megyében is számos műszaki mentés zajlott, a hivatásosok, önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett egy járási önkéntes mentőcsoport tagjai is beavatkoztak.
Vas megyében a hó és a szél miatt kialakult áramszünet harminchárom települést érint. Ebben a megyében a szombathelyi, körmendi és sárvári hivatásosok mellett a Zalalövő és a Nemescsó ÖTE tagjai, valamint a répcelaki, kőszegi és csepregi önkormányzati tűzoltók vonultak ki különféle kárhelyszínekre.
Somogy megyében a Bodrogról, Szentbalázsról és Görgetegről érkezett önkéntesek dolgoztak a kárfelszámoláson. Itt is elsősorban a viharos szél okozott problémákat: letört faágakról, kidőlt fákról és balesetekről jött riasztás.

A helyszíni munkálatokban, mentésben részt vett önkénteseket és önkormányzati tűzoltókat kitartásukért és odadó munkájukért köszönet és dícséret illeti!