Hírek

Önállóan avatkozhatnak be Jászalsószentgyörgy önkéntesei is
2016. július 05. 14:02
Jász-Nagykun-Szolnok megyében másodikként Jászalsószentgyörgy Község Tűzoltó Egyesülete kezdheti meg az önálló önkéntes tűzoltói szakmai feladatok teljesítését.

A Jászalsószentgyörgy Község Tűzoltó Egyesület elődjének számító Jászalsószentgyörgyi Önkéntes Tűzoltó Testületet 1927-ben alakították meg helyi iparosok. 

2012-ben kettes kategóriás együttműködési megállapodást kötöttek a jászberényi hivatásos tűzoltó-parancsnoksággal, ezt 2016 elején egyes kategóriára módosították a település közigazgatási területére vonatkozóan.

Az egyesület fennállása óta több gépjárművel és tűz oltására alkalmas eszközzel rendelkezett. A legöregebb megőrzött és a közelmúltban teljesen felújított kocsifecskendőt 1891-ben gyártották helyben. Jelenleg két gépjárműfecskendővel látják el feladatukat a településen.

Az elmúlt másfél évtizedben jelen voltak valamennyi rendkívüli időjárás okozta káreset felszámolásánál. Az egyesület az „Apáti” járási mentőcsoportnak is alapító tagja, 2014-ben sikeresen teljesítették a rendszerbeállító és a minősítő gyakorlatokat. A szervezet jelenleg ötvenöt tagot számlál, harminchét kiképzett tagja közül tizennyolc vállal szaktevékenységet. Ők azok, akik a rendszerbeállító gyakorlatot nemrégiben, június 12-én sikeresen végrehajtották, ezzel együtt 3000 órás minimális készenléti időt vállaltak, tehát önálló beavatkozó egységként végezhetik munkájukat, mindössze 12 perces riasztási idővel.

Gratulálunk nekik!

Fotó és tudósítás: BM OKF