Hírek

Beavatkozások 2020. márc. 2–8.
2020. március 11. 11:56
Múlt heti beavatkozásokból készült válogatásunkat tesszük közzé.

Fejér megye

Tűz Balinkán

Március 4-én Mecsér telepen 3x3 méter alapterületű kazánház gyulladt ki. A tűz néhány négyzetméteren átterjedt az iker családi ház tetőszerkezetére is. A Móri Önkormányzati Tűzoltóság, és a Bodajki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai a lángokat 2 vízsugárral fékezték meg. Az épületből 2 db propán bután gázpalack lett kihozva. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Móri Önkormányzati Tűzoltóság / Facebook

 

Somogy megye

Fák dőltek meg

Nagy méretű fák dőltek meg március 3-án a Somogy megyei Nagyatádon és Somogydöröcskén. Nagyatádon két fenyőfa dőlt meg egy lakóépület felé, Somogydöröcskén pedig egy körülbelül tizenöt méteres akácfa dőlt az úttestre, az elektromos vezetéket megrongálta és teljesen elzárta az utat a forgalom elől. Az előbbi esetben a nagyatádi hivatásos, az utóbbi esetben a törökkoppányi önkéntes tűzoltók távolították el a fákat és megszüntették a forgalmi akadályt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

 

Ötágú fa veszélyeztetett a bolhási temetőben

Bolháson, a temetőben március 5-én délután egy ötágú facsoport, amely egy tőről eredt a viharos szél következtében megdőlt. A fákról nagyméretű ágak törtek le, veszélyeztetve a temetőbe látogatókat és a sírokat. A kiérkező nagyatádi hivatásos és bolhási önkéntes tűzoltók magasból mentő segítségével, motorfűrésszel eltávolították a veszélyes facsoportot.

Fotó: Nagyatád HTTP

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Karambol

Személygépkocsi és kisbusz ütközött Tiszabercel és Gávavencsellő között március 2-án. Az ütközés következtében a kisbuszba egy embert beszorult, a nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók feszítővágó segítségével nyitották ki a jármű ajtaját, és átadták a sérültet a mentőknek.

 

Veszprém megye

Baleset Nagyesztergárnál

Egy kisteherautóba csapódott egy személyautó a 82-os főút 26-os kilométerszelvényénél, Nagyesztergár térségében március 2-án. A járművekben összesen hárman utaztak, mindannyian ki tudtak szállni az autókból. A zirci önkormányzati tűzoltók áramtalanították a karambolos gépjárműveket. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben. A forgalmat Zirc belterületén és Cseszneknél elterelték.

 

Baleset Orgoványnál

Árokba hajtott egy személyautó március 2-án este Orgovány közelében. A balesetben egy ember megsérült. Az orgoványi önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

 

Zala megye

Mozdony égett Zalaszentjakabnál

Egy villanymozdony motorja kapott lángra március 4-én reggel Zalaszentjakab térségében. A mozdonyvezető a zalakarosi hivatásos tűzoltók, valamint a miháldi önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta a tüzet, és a mozdonyt is áramtalanította.