Hírek

Beavatkozások 2020. feb. 3–9.
2020. február 11. 09:30
A múlt hét beavatkozásait a február 4-i viharkárok dominálták, de ettől függetlenül is akadt dolguk az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjainak. Válogatásunk következik.

Bács-Kiskun megye

Családi ház égett Dávodon

Egy családi ház tetőszerkezete égett február 9-én délután Dávodon, a József Attila utcában. A bajai és a nagybaracskai hivatásos, valamint a nagybaracskai önkéntes tűzoltók a tüzet vízzel és kéziszerszámok segítségével eloltották. Személyi sérülés nem történt.

 

Baranya megye

Autó égett Hidason

A bonyhádi önkéntes tűzoltókat riasztották egy Hidason lángoló gépjárműhöz. Az önkéntesek négy fővel vonultak a helyszínre, ahol eloltották a lángokat.

Fotó, tudósítás: Bonyhád ÖTE / Facebook

 

Békés megye

Sűrű nap Füzesgyarmaton

Február 3-án az Füzesgyarmat Önkéntes Tűzoltó Egyesület három riasztáshoz is vonult: délelőtt nádastűzhöz, délután egy családi ház kéménytüzéhez, este pedig szén-monoxid-mérgezéshez.

Fotó, tudósítás: Füzesgyarmat ÖTE / Facebook

 

Fejér megye

Viharkárok Fehérvárcsurgón és környékén

A fehérvárcsurgói önkéntes tűzoltók február 4-én délután kapták a riasztást, hogy a Jókai utcában egy fűzfa kettétört a nagy szél miatt, és a fennmaradó ágak egy családi házat veszélyeztetnek. Az önkéntesek a fehérvári hivatásos és a bodajki önkéntes tűzoltókkal közösen hárították el a veszélyt.

 

Győr-Moson-Sopron megye

Viharkárok Győrújbaráton és környékén

A győrújbaráti önkéntes tűzoltóknak február 4-én több helyszínre is kellett vonulniuk a vihar miatt; kidőlt fák, letört faágak adtak munkát (mint számos más önkéntesnek az országban.)

Fotó, tudósítás: Győrújbarát ÖTE / Facebook

 

Komárom-Esztergom megye

Megdőlt a kereszt Tokodon

Február 4-én egy arra járó jelezte, hogy veszélyesen megdőlt a márvány kereszt a tokodi templom előtt. A balesetveszélyes tárgyat a Tokod ÖTE tűzoltói támasztották meg, és daru segítségével eltávolították az emelvényről.

Fotó, tudósítás: Tokod ÖTE / Facebook

 

Pest megye

Viharkárok Pest megyében

A február 4-i viharos időjárása a fővárosban és Pest megyében is sok munkát adott a tűzoltóknak. A tápiószecsői önkéntes tűzoltók egy helyen letört fenyőfát távolítottak el elektromos vezetékről, két esetben a viharos szél miatt visszaáramló szén-monoxid okozta problémákat kezeltek.

Fotó, tudósítás: Tápiószecső ÖTE / Facebook

 

Szélkárok Pilisvörösváron

Február 4-én érkezett a jelzés pilisvörösvári önkéntes tűzoltók felé, hogy a helyi posta cégérét a szél veszélyesen kilazította. Végül a veszélyes táblát a tűzoltók biztosítása mellett távolították el a posta által hívott szakemberek.

Fotó, tudósítás: Pilisvörösvár ÖTE / Facebook

 

Viharkárok Zsámbékon

Február 4-én a szélvihar következtében több fa is kidőlt; a zsámbéki önkéntes tűzoltók Zsámbék és Tök összesen hét káreseményt számoltak fel, egyszerre két járművel és rajjal.

Fotó, tudósítás: Zsámbék ÖTE / Facebook

 

Vas megye

Viharkárok Hosszúperesztegen

Február 4-én a hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók is számos helyszínen voltak jelen, és a vihar okozta károkat hárították el.

Fotó: Hosszúpereszteg ÖTE / Facebook

 

Baleset a 8-as főúton

Két autó rohant egymásba február 9-én délután a 8-as főúton, Jánosháza közelében. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A sárvári hivatásos, valamint a jánosházi és a kamondi önkéntes tűzoltók áramtalanították az összeroncsolódott járműveket, majd a mentőkkel közösen a sérültet hordágyra és mentőautóba helyezték. A tűzoltók ezt követően megszüntették a forgalmi akadályt.

 

Veszprém megye

Viharkárok Ábrahámhegyen

Február 4-én az ábrahámhegyi önkéntes tűzoltók is a viharkárok miatt voltak bevetésen.

Fotó, tudósítás: Ábrahámhegy ÖTE / Facebook