Hírek

Látogatás Székelyföldön
2020. január 28. 17:22
Magyarországról, Vas megyéből egy tűzoltó delegáció érkezett Székelyföldre, Hargita megyébe egy több napos látogatásra, a Vas Megyei és a Hargita Megyei testvérmegyék kapcsolatainak elmélyítése részeként. A Magyar Tűzoltó Szövetséget, és egyben a Vas Megyei Tűzoltó Szövetséget Kovács András, a megyei szövetség elnöke képviselte.

A Vas megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot dr Bognár Balázs tűzoltó ezredes, megyei igazgató, és a szombathelyi, sárvári és körmendi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokságok parancsnokai képviselték.

Január 23-án részt vettek és előadásokat tartottak a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesülete szervezésében, Szentegyházán tartott éves beszámolón és szakmai napon.

Kovács András a Vas megyei Önkéntes tűzoltó egyesületek megalakulásáról, működéséről, szervezeti felépítésükről, anyagi forrásaikról, eszközfejlesztéseikről, vonulási statisztikáikról tartott  előadást.

A rendezvény végeztével meglátogatták a szentegyházi önkormányzati tűzoltóságot, további program részeként ellátogattak Hargita megye több tűzoltó egyesületéhez is.

Január 24-én a delegáció ellátogatott a székelyudvarhelyi hivatásos tűzoltóságra, a zetelaki önkormányzati tűzoltóságra, a gyergyóalfalvi önkormányzati tűzoltóságra és a csíkszentdomokosi önkormányzati tűzoltóságra. Január 25-én egy kötetlenebb program keretén belül a székelykeresztúri önkormányzati tűzoltóságot látogatták meg.

Nagy élmény látni a fejlődést, és nagy megelégedéssel nyugtázták, hogy ilyen jól felszerelt, modern épületekkel ellátott önkéntes tűzoltóságok működnek Hargita megyében.

További fotók és videó a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületének Facebook-oldalán találhatók.


 

Kapcsolódó képek:

Látogatás Székelyföldön Látogatás Székelyföldön Látogatás Székelyföldön
>>> További képek a galériában <<<