Hírek

Beavatkozások 2020. jan. 20–26.
2020. január 28. 09:25
Múlt heti beavatkozásokból készült válogatásunk következik.

Baranya megye

A Mecseknádasd ÖTE 2020.01.21-én 13:15 perckor kapta a riasztást, amely szerint Pécsváradon egy fatároló ég.

Négy fővel vonultak a helyszínre, ahol egy családi ház mellett lévő fatároló – mintegy ötven köbméter fával – teljes terjedelmében égett, a tűz kezdett átterjedni a mellette lévő garázsra. Az ÖTE a hivatásos egységekkel együtt megkezdte a tűz oltását. A tűz tovább terjedését sikerült megfékezni, mielőtt elérte volna a családi házat.

Fotó / tudósítás: Mecseknádasd ÖTE / Facebook

 

Somogy megye

Frontális karambol Tapsony közelében

A Tapsony és Szenyér között, a tapsonyi bekötőúton két személyautó ütközött frontálisan január 20-án reggel. A sérült járművek teljes útzárat képeztek az érintett útszakaszon. A kiérkező marcali hivatásos és böhönyei önkéntes tűzoltók elvégezték az áramtalanítást, felitatták a kifolyt üzemanyagot és közreműködtek a műszaki mentésben.

Fotó: Marcali HTP

 

Hulladéktűz füstje borította be az utcát Lábodon

Lábod külterületén, a Szabadság utca végén kigyulladt egy bekötő útra illegálisan elhelyezett szeméthalom. A mintegy 40 négyzetméteres területen égő hulladék közvetlenül veszélyeztette a szomszédos lakóházat és a közeli tölgyerdőt is. A riasztott nagyatádi hivatásos és lábodi önkéntes tűzoltók rövid idő alatt megakadályozták a lángok továbbterjedését. Az egységek a hulladékot kéziszerszámokkal átforgatták és két vízsugárral eloltották a tüzet.

Fotó: Nagyatád HTP

 

Pest megye

Kigyulladt egy melléképület Dunaharasztiban

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres melléképület kedden délelőtt Dunaharasztiban, a Dankó Pista utcában. A tűzoltók kiérkezésekor az épület már teljes egészében égett, a lángok a családi házat is veszélyeztették. A tüzet délegyházi önkéntes és a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át az ingatlant.

Fotó: PMKI Szigetszentmiklós HTTP

 

Illegális szemétégetés Biatorbágyon

Január 20-án este kapott riasztást a Biatorbágy ÖTE az Ürgehegyi Kadarka utcába. A helyszínre kilenc fővel elsőként érkezve megkezdték a felderítést. Egy zártkerti ingatlanban illegális szemétégetés zajlott, mely nemcsak hogy tilos, de veszélyes is. Mivel az ingatlanba az ott tartózkodó nem engedte be az önkénteseket, és még a kutyát sem volt hajlandó megkötni, a tűz körülhatárolását és oltását a szomszéd telekről kezdték meg egy D és egy C sugárral.

A helyszínre érkező rendőrség segítségével végül az önkéntes tűzoltók bejutottak az ingatlanba és a tüzet a törökbálinti egységgel lefeketítették, majd eloltották.

Fotó / beszámoló: Biatorbágy ÖTE / Facebook

 

Fejér megye

Teljes terjedelmében égett egy tetőtér-beépítéses hétvégi ház csütörtökön este a Fejér megyei Sukorón. A lángokat a velencei önkéntes és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók több vízsugárral fojtották el. Az oltási munkálatok négy órán át tartottak. A tűzben a körülbelül negyven négyzetméteres, tégla- és vályogfalazatú épület kiégett, tetőszerkezete megsemmisült.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Családi ház tetőszerkezete égett Kisaron, a Kisfok utcában csütörtökön. A tűzesethez a fehérgyarmati és a mátészalkai hivatásos, valamint a tarpai önkéntes tűzoltók vonultak, akik megfékezték a lángokat.