Hírek

A Kárpát-medencei önkéntes tűzoltók konferenciájának előadásai
2015. április 23. 09:15
A MTSZ szervezésében 2015. április 17-19-én zajlott a szarvasi Liget Hotelben az az esemény, amelynek keretében megalakult a Kárpát Haza Önkéntes Tűzoltó Hálózat. A határon túli magyar önkéntes tűzoltó szervezetek részvételével április 18-án konferenciára is sor került.

Az előadássorozatot Dobson Tibor tű. dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke nyitotta meg, aki előadásában bemutatta a megújult Magyar Tűzoltó Szövetséget, a megújítás mögött álló előkészítő munkát.

A következő előadást Varga Ferenc tű. dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelem igazgatója tartotta „Az önkéntes tűzoltó egyesületek tűzoltási és műszaki mentési feladatai” címmel, történeti áttekintését adva az önkéntességnek.
 

A BM OKF képviseletében dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő beszélt az önkéntesek hazai mentő tűzvédelemben betöltött szerepéről, és tájékoztatást adott a beavatkozó ÖTE-k számáról, az eddigi tapasztalatokról és az együttműködés mikéntjéről.

Végezetül Kelemen Zsolt, a Magyar Tűzoltó Szövetség Önkéntes Tűzoltó Egyesületi Tagozatának elnöke tartott előadást az önkéntesek pontos nyilvántartásának szükségességéről. Előadásában kitért arra, hogy a technikai és személyi felkészültség pontos feltérképezése kulcsfontosságú szinte minden szempontból. Egy erre épülő adatbázis segíthet például a pályázatok megírásában, a technikai eszközök, felszerelések egyenlő és ésszerű elosztásában. Kelemen Zsolt hozzátette: a határon túl a képzésre és az adatgyűjtésre kiemelt hangsúlyt kell helyezni, de természetesen az is cél, hogy minden egyesületben legalább fél raj (4 fő) számára meglegyen a védőfelszerelés.
 
Az előadások az alábbi linkekre kattintva tölthetők le.


 

Kapcsolódó képek:

A Kárpát-medencei önkéntes tűzoltók konferenciájának előadásai A Kárpát-medencei önkéntes tűzoltók konferenciájának előadásai A Kárpát-medencei önkéntes tűzoltók konferenciájának előadásai
>>> További képek a galériában <<<

 

Kapcsolódó információk: