Hírek

Beavatkozások 2019. nov. 4–10.
2019. november 13. 09:36
Múlt heti beavatkozásainkról szóló összesítőnket tesszük közzé.

Bács-Kiskun megye

Karambol Hajóson

November 8-án a Hajós ÖTE központi riasztást kapott, miszerint a Rákóczi utcában egy személygépjármű egy villanyoszlopnak ütközött. Ennek következtében az oszlop veszélyes mértékben megdőlt, valamint villanyvezetékek is leszakadtak.

Az önkéntesek a riasztást követően 10 percen belül megérkeztek a balesethez, ahol azonnal megkezdték a helyszín biztosítását. Ezt követően érkeztek meg a kalocsai hivatásos tűzoltók, majd a rendőrség és az áramszolgáltató munkatársai. A helyszínelést követően az gépjárművet eltávolítottuk a közútról, majd az áramszolgáltató munkatársai megkezdhették az oszlop pótlását és az áramszolgáltatás helyreállítását.

Fotó / tudósítás: Hajós ÖTE / Facebook

 

Fejér megye

Közúti baleset Móron

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba hajtott egy személyautó november 10-én kora este a Fejér megyei Mór Dózsa György utcájában. A balesethez a móri önkormányzati és a bodajki önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentést.

 

Győr-Moson-Sopron megye

Tűz a szeméttelepen

Több száz négyzetméteren égett a hulladék egy szeméttelepen Jánossomorja külterületén, a 86-os főút mellett, november 10-én. A helyszínre a mosonmagyaróvári, a lébényi és a csornai hivatásos, valamint a jánossomorjai önkéntes tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral körülhatárolták a tüzet, így az továbbterjedni már nem tud. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

 

Közúti baleset Koroncó és Tét között

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba hajtott egy személyautó szerda kora reggel Győr-Moson-Sopron megyében, a Koroncó és Tét közötti úton. A balesethez a győri hivatásos, valamint a győrszemerei és a téti önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentést. A helyszínre a mentőket is riasztották.

 

 

Heves megye

Tűz Markazon

Tűz ütött ki egy körülbelül húsz négyzetméter alapterületű melléképületben november 10-én este a Heves megyei Markaz Kálvária utcájában. A tűzhöz a gyöngyösi hivatásos és a markazi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd hozzáláttak a tűzoltási utómunkálatokhoz.

 

Komárom-Esztergom megye

Tűz Bakonyszombathelyen

Tűz ütött ki egy családi ház pincehelyiségében november 5-én délután a Komárom-Esztergom megyei Bakonyszombathely Kossuth Lajos utcájában. A tűzhöz a kisbéri katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói és a rédei önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását.

 

Pest megye

Kamion és egy személygépkocsi ütközött össze a 31-es főúton

Kamion és egy személygépkocsi ütközött össze november 4-én délelőtt a 31-es főút 40-es kilométerénél, Sülysáp közelében. Az ütközés következtében a teherautó félig az árokba csapódott, forgalmi akadályt okozott. A helyi önkéntes és a nagykátai hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A műszaki mentés ideje alatt a főút érintett szakaszát lezárták, a forgalmat elterelték.

Fotó: PMKI Nagykáta HTP