Hírek

Beavatkozások 2019. okt. 28. – nov. 3.
2019. november 06. 09:09
A múlt heti beavatkozásokból készült válogatásunkat sajnos ismét a karambolok és a tüzek dominálják.

Bács-Kiskun megye

Tűz Nyárlőrincen

November 2-án Nyárlőrincen egy családi ház pincéjében tűz keletkezett. A helyszínre nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, köztük a nyárlőrinci önkéntesek is. Szerencsére időben sikerült megfékezni a lángokat, így a tűz nem terjedt tovább.

Fotó: Nyárlőrinc ÖTE / Facebook

 

Tűz Nagybaracskán

Kigyulladt egy családi ház melléképülete október 28-án Nagybaracskán, a Jókai Mór utcában. Teljes terjedelmében égett a csaknem harminc négyzetméter alapterületű, tégla- és faszerkezetű építmény. A bajai és a nagybaracskai hivatásos, valamint a nagybaracskai önkéntes tűzoltók elfojtották a lángokat.

 

Fejér megye 

Szalagkorlát nyársalt fel egy autót Lovasberényben

Szalagkorlát fúródott egy kisáruszállítóba október 30-án délután Lovasberényben. Az autó a 811-es főút melletti szalagkorlátnak ütközött, amely leszakította a motorháztetőt, azt átgyűrte az utastéren, és hosszában nyársalta fel a járművet. A sofőrt a helyszínen tartózkodók segítették ki a gépkocsiból. A székesfehérvári hivatásos és a lovasberényi önkéntes tűzoltók áramtalanították a kisáruszállítót, a szalagkorlátot pedig csavarkulccsal szétszedték és kihúzták az autóból.

Fotó: Fülöp Tamás tűzoltó zászlós, székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság

 

Győr-Moson-Sopron megye

Tűz Halásziban

Tűz keletkezett egy családi házban, Halásziban, az Arany János utcában, október 30-án. Az épület tetőszerkezete kapott lángra, a tűz átterjedt a ház belsejére is, ahol bútorok és fa részek égnek. A tűzesethez a győri, mosonmagyaróvári, lébényi hivatásos és a halászi önkéntes tűzoltók vonultak. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Az egységek négy vízsugárral folyamatosan oltják a lángokat.

 

Gázszivárgás Koroncón

Ásás közben megrongáltak egy gázvezetéket Koroncón, a Téti utcában, november 1-jén. A káresethez győri hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység a rendőrség segítségével kiürítette az ötven méteres sugarú körben lévő lakóházakat, majd elszorította a vezetéket és megszüntette a gázszivárgást. Összesen tíz ember volt kénytelen ideiglenesen elhagyni az otthonát. A munkálatokat a koroncói önkéntes tűzoltók is segítették.

 

Karambol Győrszemere közelében

Összeütközött két személyautó a 83-as főúton, Győrszemere közelében október 28-án. Az egyik gépkocsi a tetejére borult, a másik az árokba sodródott. Egy ember beszorult az egyik járműbe. Őt a műszaki mentést végző győri hivatásos és győrszemerei önkéntes tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentőknek. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

 

Somogy megye

Karambol Gödrénél

Október 29-én riasztották a Szentbalázsi Tűzoltó és Polgárőr Egyesületet a 66-os főút Gödre község külterületi szakaszára, ahol egy személygépjármű és egy kamion összeütközött. A Szentbalázs ÖTE önkéntes tűzoltói a sérült személygépjárművet áramtalanították és biztosították a kárhelyszínt a Sásdi Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos egységeinek kiérkezéséig.

Fotó: Szentbalázs ÖTE / Facebook

 

Valódi tűzesetnél is jól vizsgáztak az óvodások

Somogyudvarhelyen a Szabadság téren egy óvoda kazánházában keletkezett tűz okozott riadalmat október 31-én délelőtt. A pincében lévő kazánházban a kazánból kipattanó szikra meggyújtotta az ott tárolt szalmát és tűzifát. Amint az intézmény dolgozói észlelték az esetet, azonnal segítséget hívtak és a gyerekek biztonságára ügyelve elhagyták az épületet. A tűz mintegy fél négyzetméteren égett, amelyet a dolgozók megpróbáltak két porral oltóval eloltani. A nagyatádi hivatásos, a csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltókat riasztották az esethez, valamint a helyszínre vonult a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A kiérkező tűzoltók a felderítés során azt tapasztalták, hogy a kazánházban már csak enyhe füst terjeng, a tűz nem érintette az intézmény más helyiségét. Az egységek puttonyfecskendővel eloltották a parázsló részeket, majd kipakolták a kazánházban tárolt tűzifát az udvarra, hogy meggyőződjenek arról, már sehol sem izzik a tüzelőanyag. A beavatkozás idején húsz gyermek és nyolc felnőtt az önkormányzat által biztosított melegedőhelyen várta meg, hogy visszatérhessenek az intézménybe. Az eset során senkinek sem esett baja.

Fotó: Nagyatád HTP

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Baleset a 38-ason

Két gépkocsi ütközött össze a 38-as főút 17-es kilométerszelvényénél, Tiszanagyfalu térségében, november 3-án. A balesethez elsőként kiérkezett rakamazi önkéntes tűzoltók megkezdték a járművek áramtalanítását. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók is megérkeztek a helyszínre, ahol lezárták az érintett útszakaszt.

 

Pest megye

Gázszivárgás Pilisvörösváron

Október 30-án, Pilisvörösváron, a Hősök terénél, munkavégzés közben kiszakítottak egy gázvezetéket. A helyszínre a Pilisvörösvár ÖTE tagjai érkeztek ki, akik a lll. kerületi egységekkel közösen a gázvezetéket ideiglenesen elzárták, majd az önkéntesek a kiásott gödörben összegyűlt vizet kiszivattyúzták.

Fotó: Pilisvörösvár ÖTE / Facebook

 

Kigyulladt egy traktor Szigetmonostoron

Kigyulladt egy traktor október 28-án délután Szigetmonostoron, a Deák Ferenc utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a jármű már teljes egészében égett. A tüzet a szentendrei hivatásos és a leányfalui önkéntes tűzoltók eloltották, majd visszahűtötték a felhevült fém alkatrészeket.

Fotó: PMKI Szentendre HTP

 

Szarvast gázoltak el

Szarvast ütött el egy gépkocsi a 10-es főút 23-as kilométerszelvényénél, Pilisvörösvár térségében, november 3-án. A baleset után a vad elszaladt. A pilisvörösvári önkéntes tűzoltók érkeztek a balesethez, megkezdték a műszaki mentési munkálatokat.

 

Baleset Tápiószecső és Tápióság között

Október 29-én Tápiószecső-Tápióság között közúti baleset történt. A Tápiószecső ÖTE érkezett a helyszínre – kiérkezésükig egy nagykátai hivatásos, szabadnapos kolléga irányította a forgalmat.

Fotó: Tápiószecső ÖTE / Facebook