Hírek

Heti beavatkozások 2019. okt. 21–27.
2019. október 29. 09:09
Heti válogatásunkban ismét megmutatjuk az önkéntes és önkormányzati tűzoltók áldozatos munkáját szerte az országban.

Bács-Kiskun megye

Közlekedési baleset Tiszaugnál

Két gépkocsi ütközött össze Tiszaug térségében, a 44-es főút és a Békás sor találkozásánál október 27-én. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók mellett a lakiteleki önkéntes tűzoltók is a helyszínre érkeztek, áramtalanították az egyik járművet, valamint felitatták az úttestre került szennyeződést. A balesethez a társhatóságok is megérkeztek. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

 

Baranya megye

Tűz a volt laktanyánál

A Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület október 22-én délután kapott riasztást a Pécs külvárosában lévő ún. A/ („áper”) laktanyához. Az önkéntesek a riasztást követően pár perccel a helyszínen volt, ahol a használt gumiabroncsokból valamint az egyéb kommunális hulladékokból álló tűz lángjait a pécsi hivatásos tűzoltókkal együtt oltották el.

Fotó: Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület / Facebook

 

Quados mentés Pécsen

Október 26-án Pécsen, a Melegmányi út közelében egy túrázó bokasérülést szenvedett az erdei ösvényen. A sérültet a mentőszolgálat ellátta, ám a mentőhelikopter csak két kilométerre tudott leszállni egy tisztáson, ezért a mentősök a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület segítségét kérték, akik két fővel, és egy speciális, ilyen terepviszonyok esetén ideális quaddal érkeztek ki. A két önkéntes tűzoltó a hordágyat megfelelően rögzítette a járműhöz és a sérültet biztonságban leszállította a mentőhelikopterhez.

Fotó: Szabadszentkirály ÖTE / Facebook

 

Komárom-Esztergom megye

Vasúti töltés melletti bozótos terület égett Tokodaltárón

Eddig ismeretlen okokból kifolyólag mintegy száz négyzetméternyi terület égett október 24-én délután Tokodaltárón, a Sport utca végén, a sínek melletti töltésnél. A kiérkező egységek hamar eloltották az izzó száraz füvet. A Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói – a tokodaltárói önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás értelmében – a helyszínre siettek, és az esztergomi hivatásos tűzoltókkal együtt egy vízsugárral és lapátokkal fékezték meg a lángokat.

Fotó: Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület / Facebook

 

Tarlótűz Kecskéden

Másfél hektáron égett a tarló Kecskéden október 23-án délután. A tüzet az oroszlányi önkormányzati és a kecskédi önkéntes tűzoltók fékezték meg egy vízsugárral és kéziszerszámokkal. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át más területre.

 

Nógrád megye

Nádastűz Magyargécnél

Október 23-án a késő délutáni órákban Magyargéc belterületén nádas, száraz fű égett kb. 150 nm-en. A Karancs Speciális Mentőszolgálat önkéntes tűzoltói puttonyfecskendővel és kézi szerszámmal körülhatárolták és lefeketítették a tüzet.

Fotó: Mészáros Hajnalka / Facebook

 

Pest megye

Gázrobbanás Solymáron

Gázrobbanás történt okt. 22-én délelőtt egy kétszintes családi ház egyik emeleti helyiségében a solymári Panoráma utcában. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a fővárosi hivatásos és a solymári önkéntes tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kezdték meg a műszaki mentést.

 

Közlekedési baleset

Felborult egy személyautó kedd este Pest megyében, az 51-es főút Dömsöd és Kiskunlacháza közötti szakaszán, Dömsöd közelében október 22-én. A balesethez a szigetszentmiklósi hivatásos és a dömsödi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát félpályán lezárták.

 

Szabolcs-Szatmár-Bere megye

Tűz Demecseren

Kigyulladt egy körülbelül száz négyzetméter alapterületű melléképület tetőszerkezete október 26-án délután a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Demecser Árpád útján. A tűzhöz a nyíregyházi hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, majd hozzáláttak a tűzoltási utómunkálatokhoz.

 

Somogy megye

Súlyos baleset Segesdnél

A 68-as számú főúton, Segesd közelében október 24-én este összeütközött egy kisteherautó és egy lovas kocsi. A lovas kocsi öt utasa az ütközés következtében lerepült a járműről. A kartondobozokat szállító gépjármű az út melletti árokba csapódott és az oldalára dőlve állt meg. A nagyatádi hivatásos, a böhönyei és segesdi önkéntes tűzoltók vonultak a baleset helyszínére. Az egységek áramtalanították a kisteherautót és közreműködtek a műszaki mentésben. A beavatkozásban a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is részt vett.

Fotó: Nagyatád HTP

 

Vas megye

Traktor fülkéje gyulladt ki Vasalján

Traktor fülkéje gyulladt ki Vasalján egy helyi major területén október 23-án az esti órákban. A körmendi hivatásos, pinkamindszenti és vasaljai önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek kiérkezéséig a tulajdonos egy porral oltó készülék segítségével az oltást megkezdte. A tűzoltók egy vízsugárral a végleges oltást elvégezték.

Fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 

Tolna megye

Baleset Györénél

Balesetet szenvedett egy gépkocsi szombat kora délelőtt Baranya megye és Tolna megye határán, a Györe és Máza közötti úton október 26-án. A helyszínre a bonyhádi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói és a szászvári önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet, majd feszítővágó berendezés segítségével kezdték meg a műszaki mentést.