Hírek

Újabb kitűnő eredmények a FCC-n
2019. október 16. 14:59
Ausztriában, Linzben rendezték meg a Firefighter Combat Challenge következő állomását október 11 és 13 között, melyen önkéntes és hivatásos tűzoltókból álló csapatok vettek részt. Az ausztriai megmérettetésre Magyarországról egy kilencfős csapat utazott ki, melynek tagjait Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém, Fejér és Heves megyei hivatásos és önkéntes tűzoltók alkották.

Az ausztriai esemény is az FCC szabályrendszere szerint zajlott le: az indulóknak teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékkel a hátukon kellett egy négy emelet magas torony tetejére felfutniuk, vállukon egy húsz kilogrammos tömlővel; majd oda a talajról, kötéllel kellett felhúzniuk egy másik ugyanolyan súlyú tömlőt. A toronyból lefutva a tűzoltóknak egy hetvenöt kilogrammos súlyt kellett kalapácsütésekkel eljuttatniuk másfél méter távolságra. Ezután következett egy szlalompálya, majd pedig sugárcsővel való futás és célba lövés. Az utolsó szakaszban egy nyolcvan kilogrammos bábut kellett háttal futva elhúzni a célig. Az egri lány idén harmadik alakalommal vett rész ilyen jellegű bajnokságon.

A csapat versenyzői mindent beleadtak, edzőtáborok, közös edzések, felkészülések előzték meg a versenyt, melynek eredménye a linzi versenyen megmutatkozott: a magyar csapat összességében egy arany, három ezüst továbbá egy bronzéremmel tért haza.

A versenyen az alábbi dobogós eredmények születtek:

  • Női egyéni: Istványi Nóra – 2. hely
  • Női páros: Istványi Nóra, Marie-C. Schumann – 1. hely
  • Vegyes páros: Istványi Nóra, Czifra Zsolt – 2. hely
  • Vegyes csapat: Istványi Nóra, Czifra Zsolt, Papp János, Pál Katalin, Handzsuj Mihály – 2. hely

Tudósítás: BM OKF / fotó: Kováts Dávid