Hírek

Beavatkozások 2019. szept. 30. – okt. 6.
2019. október 08. 15:07
Múlt heti összeállításunk következik: avartűz, bálatűz, viharkárok a terítéken.

Pest megye

Viharkárok

Pest megye északi részén okozott gondot hétfőn délután a viharos időjárás. Kidőlt fákat, leszakadt ágakat hagyott maga mögött az erős, gyakran viharos erejű szél. A legtöbb bejelentés Vámosmikoláról, Kóspallagról, Szentendréről, Ipolydamásdról, Nagymarosról, Dunabogdányból, Tahitótfaluból és Visegrádról érkezett. A hivatásos tűzoltók mellett önkormányzati és önkéntes tűzoltók is rést vettek az események felszámolásában.

Fotó: PMKI Vác HTP

 

Papírbálák égtek Szentendrén

Papírbálák kaptak lángra egy ipartelep területén hétfőn délután Szentendrén, a Dózsa György úton. A tűzoltók kiérkezésekor közel nyolcszáz négyzetméteren égett a tűz, a lángok épületeket is veszélyeztettek. A tüzet a szentendrei és a fővárosi hivatásos, a szentendrei és a leányfalui önkéntes tűzoltók oltották el, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűzoltást erőgép is segítette. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és körülményeit.

Fotó: PMKI KMSZ

 

Komárom-Esztergom megye

Nyergesújfalu Hosszú dűlő területére vonultak hétfő délután a nyergesújfalui, a bajnai, az esztergomi hivatásos és a nyergesújfalui önkéntes tűzoltók. A helyszínen 11 hektáros területen száraz fű, avar égett. A tűz a környező vegetációt, és egy víkendházakat is veszélyeztettet. A tűzoltói beavatkozást nehezítette a nagy szél és füst. Az egységek a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával kéziszerszámokkal, és puttonyfecskendőkkel fékezték meg a lángokat.

Fotó: Káli Sándor tű. alezredes

 

Somogy megye

Karádon a Balatoni utcában, egy lakóépülethez épített kazánházban tűz keletkezett csütörtökön éjszaka. A tűz átterjedt a mintegy 100 négyzetméter alapterületű lakóház egy tároló helyiségére, valamint bádogfedésű tetőszerkezetére is. A siófoki hivatásos, balatonboglári önkormányzati és karádi önkéntes tűzoltók kiérkezésekor már senki sem tartózkodott az épületben. A tűz oltását összesen négy vízsugárral végezték az egységek. A beavatkozást nehezítette a bádogfedésű tetőhéjazat, amit kéziszerszámok és gyorsdaraboló segítségével bontottak meg a tűzoltók. A ház áramtalanítását eközben elvégezték az áramszolgáltató szakemberei. Az épületben található értékeket kimentették a beavatkozók.

Fotó: Siófok HTP


 

Kapcsolódó képek:

Beavatkozások 2019. szept. 30. – okt. 6. Beavatkozások 2019. szept. 30. – okt. 6. Beavatkozások 2019. szept. 30. – okt. 6.
>>> További képek a galériában <<<