Hírek

Gyászhír
2019. október 04. 07:21
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Kozma Sándor, a Szabadszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka életének 84. évében elhunyt.

Kozma Sándor 1936. március 24-én született Szabadszálláson. 1955-ben lépett be a helyi tűzoltó egyesületbe, ahol aktívan részt vett a káresetek felszámolásában. Szabadszállás Nagyközség Tanácsa, a városi és járási elöljárók hozzájárulásával parancsnokká nevezte ki. A kor és a technikai eszközök fejlődésével tűzmegelőzési, tűzoltási, műszaki mentési ismereteit folyamatosan gyarapította. Vezetőként mindig nagy hangsúlyt fektetett a képzésekre és az utánpótlás nevelésére. A jelenleg szolgáló önkéntesek és főállású önkormányzati tűzoltók 90 %-át ő képezte ki. 1990-ben aktívan részt vett a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetség alapításában, ahol 10 évig elnökségi tagként is segítette a testület munkáját. 1996-ban a helyi önkormányzat támogatásával megalakította Szabadszálláson a köztestületi tűzoltóságot ahol 2000-ig vonulós önkéntes tűzoltóként szolgált. 2012-ig napi szinten részt vett a tűzoltóság életében, és tapasztalatával segítette a köztestületi tűzoltóságot. Áldozatos munkájának köszönhetően a tűzoltóság épülete, eszközei és szerállománya folyamatosan fejlődött.

64 éves pályafutása alatt több helyi, megyei és országos szintű elismerésben részesült.

2006-ban a belügyminiszter elismerő oklevéllel köszönte meg munkáját.

2006-ban a BM OKF főigazgatójától hosszan tartó, kiemelkedő munkájának elismeréséül emléklapot vehetett át.

2014-ben a tűzoltó egyesület 115 éves évfordulóján dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, munkáját emléklappal köszönte meg.

2015-ben a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó szövetség szolgálati érmet adományozott 60 év szolgálat után.

2016-ban Dobson Tibor tű. dandártábornoktól Gróf Széchenyi Ödön emlékplakettet vehetett át.

Temetése 2019. október 9-én 14 órakor a szabadszállási temetőben lesz.