Hírek

Beavatkozások 2019. szept. 16–22.
2019. szeptember 25. 11:00
A múlt héten főleg közúti baleseteknél történő műszaki mentésekről kaptunk hírt. Heti összeállításunk következik.

Pest megye

Lakóház tetőzete égett Pomázon

Kigyulladt egy százhúsz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete szeptember 20-án hajnalban Pomázon, a Gábor Áron utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a tető egynegyede már lángokban állt. A tüzet a pomázi önkormányzati és a szentendrei hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át az épületet.

Fotó: PMKI Szentendre HTP

 

Közúti baleset Budaörsnél

Szeptember 22-én három óra után érkezett a jelzés, hogy a Budaörs felé vezető úton közlekedési baleset történt.

A helyszínre a Budakeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület négy tagja vonult ki. A helyszín biztosítása közben a hivatásos tűzoltók is a helyszínre érkeztek és közösen kezdték meg a sérültek vizsgálatát és az áramtalanítást. Szerencsére a balesetben az autóban utazó három személy csak könnyű sérüléseket szenvedett. A tűzoltók a forgalmi akadályt a rendőrségi helyszínelés után autómentő segítségével szüntették meg és a kifolyt olajat felitatták.

Fotó, beszámoló: Budakeszi ÖTE / Facebook

 

Győr-Moson-Sopron megye

Felborult egy betonelemeket szállító nyerges vontató a 84-es főút 107-es kilométerszelvényénél, Pereszteg és Nagycenk között szeptember 17-én délután. A balesethez műszaki mentés céljából a soproni hivatásos és a nagycenki önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. A sofőr megsérült a balesetben, őt kórházba szállította a mentőszolgálat.

Fotó: Sopron HTP

 

Vas megye

Elhagyta az útpályát majd az árokba csapódva állt meg egy személyautó Csepreg közelében szeptember 16-án  a késő esti órákban. A balesetben az autó vezetője megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A csepregi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a személyautót, majd kiemelték az árokból.

Fotó: Csepregi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Lesodródott az útról, fának csapódott és kigyulladt egy személygépkocsi a 4-es számú főútvonalon Berkesz és Székely között szept. 17-én délután. A kisvárdai hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók vonultak a balesethez, egy vízsugárral avatkoztak be. A mentők egy embert súlyos, négy embert könnyű sérüléssel szállítottak kórházba. A műszaki mentés ideje alatt félpályás útzár volt érvényben.

Fotó: Demecser ÖTE