Önkéntes mentőcsoportok versenye a Bujtosi tónál
2019. szeptember 09. 08:50
Ötödik alkalommal rendezte meg szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a megyében létrehozott területi önkéntes mentőcsoportok versenyét, amelynek ebben az évben is a Bujtosi tó melletti park adott otthont.

Varga Béla tű. ezredes a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg a rendezvényt, köszöntötte a résztvevőket, majd kezdetét vette a versengés.

Tizennégy csapat sorakozott fel a képzeletbeli rajtvonal mögé, majd kilenc állomáson, változatos elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítettek a versenyzők. Homokzsák töltés és távolba dobás, nyúlgát, sátor- és mobilgát építési, illetve bontási feladatot, hajó és sérült szállítási feladatok, mellett katasztrófavédelmi tesztet is töltöttek a versenyzők, ezt követően alakult ki a végső sorrend.

A vándorserleg ebben az évben a Csengeri Járási „Szamos” Mentőcsoporthoz került, második helyen a Mátészalkai Járási „Kraszna” Mentőcsoport, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Nagykállói Járási Mentőcsoport állhatott. A versennyel egyidőben a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóságának elsősegély-nyújtási és újraélesztési felkészítését, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság technikai eszköz kiállítását, valamint a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület bemutatóját is megtekinthették a résztvevők.

Fotó: Dudás Szilvia tű. fhdgy.