Hírek

Beavatkozások 2019. aug. 26. – szept. 1.
2019. szeptember 03. 12:51
A múlt heti beavatkozásokból készült válogatásunk következik.

Győr-Moson-Sopron megye

A 85. számú főúton történt baleset augusztus 27-én, ahová a Hegykő és a Fertőszentmiklós ÖTE, valamint a soproni hivatásosok vonultak.

A hegykői önkéntesek öt fővel, elsőként érkeztek a helyszínre, ahol a két személygépkocsit áramtalanították, majd porral oltóval biztosították. A két autóban összesen 3 személy utazott, ketten könnyebben, egy utas pedig súlyos sérüléseket szenvedett, őket a győri, és a soproni kórházba szállították.

Fotó / tudósítás: Hegykő ÖTE / Facebook

 

 

Pest megye

Csömörön gyulladt ki két családi ház

Kigyulladt két családi ház Csömörön, a Középhegy utca és a Pipacs utca kereszteződésénél szerdán délelőtt. A tűzhöz a fővárosi és a gödöllői hivatásos, valamint a csömöri önkéntes tűzoltók, valamint a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. A Pipacs utcai két épület tetőszerkezete és két közeli melléképület is teljes terjedelmében égett a tűzoltók kiérkezésekor. A lángokat a tűzoltók együttes erővel fékezték meg, munkájukat nehezítette, hogy Csömör ezen része vízhiányos terület, így az oltáshoz használt vizet távolabbról kellett a helyszínére szállítani. A lakóházak lakhatatlanná váltak a tűz következtében, a lakók maguk gondoskodtak elhelyezésükről. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Winter László tű.zls. / FKI

 

Családi ház tetőzete égett Gyömrőn

Kigyulladt egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete kedden délelőtt Gyömrőn, a Liszt Ferenc utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a tető, illetve a ház padlása már teljes egészében égett. A tüzet a gyömrői önkéntes és a monori hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át az épületet.

Fotó: PMKI Monor http

 

Kigyulladt egy lakókonténer Táborfalván

Kigyulladt egy lakásként használt lakókonténer augusztus 26-án délelőtt Táborfalván, a Zrínyi Miklós utcában. A tűzoltók kiérkezése előtt a tűzben egy gázpalack felrobbant, a lángok átterjedtek a konténer környezetére is. A lángokat a lajosmizsei önkormányzati és a dabasi hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át a kiégett konténert és annak környezetét.

Fotó: PMKI Dabas HTP

 

Tolna megye

Augusztus 30-án a Bonyhádi ÖTE négy tagja kapott riasztást személyautók balesetéhez; az önkéntesek a gépjárművek áramtalanításában és a fél pályán haladó forgalom irányításában vettek részt.

Fotó: Bonyhád ÖTE / Facebook