Hírek

IX. Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság Szakolyban
2019. augusztus 08. 20:02
A Básty-Kert és Szabadidőpark adott otthon a IX. Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság következő fordulójának Szakolyban szombaton. A versenysorozat hatodik állomása volt Szakoly, az egész napos rendezvényen közel húsz csapat mérte össze rátermettségét és ügyességét.

Látványos tűzoltó bemutatót, a versenycsapatok felvonulását, majd a megnyitót követően felbőgtek a kismotorfecskendők és kezdetét vette a verseny. A megnyitón részt vett Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, valamint Dombrády László ny. tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség elnöke, Leskovics Zoltán tűzoltó alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, valamint Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.    

A rendezvénysorozat immár kilenc éve tart, minden évben az ország nyolc különböző pontján, nyolc helyszínen zajlanak a versenyek, amelyeknek a célja, hogy a Magyarország mentő tűzvédelmét biztosító szervezetek csapatai összemérhessék felkészültségüket egy olyan feladat végrehajtása során, amelynek hagyományai valamennyi, a tűzvédelem területén feladatot ellátó hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes szervezet vonatkozásában azonos. A versenyeken „Modern”, „Férfi Retro” és „Női Retro” kategóriákban nevezhettek a csapatok.

A verseny a dobogóra elhelyezett kismotorfecskendő és a sugárszereléshez szükséges eszközök elhelyezésével kezdődött. Ezt követően a csapatból hét fő állt a startvonal mögé. Minden csapat a 110 méter hosszú pályán kismotorfecskendővel két szívótömlő segítségével a dobogó mellett elhelyezett tartályból vizet vételezett, majd alapvezetéket és osztott sugarat szerelt, amely után a két céltábla középpontjára fókuszált és a sugárral bejuttatták a vizet az azokon elhelyezett tartályokba. Ha vízzel megteltek a tartályok akkor a két céltábla érzékelője jelzett és ezzel befejezett volt a feladat.

A bajnokságot kategóriánként az a csapat nyeri, aki az adott kategóriában a legtöbb számított pontot szerzi.

Az eredmények kategóriánként az alábbiak szerint alakultak.

 

Női Retro kategória

I. Láng Angyalai
II. Bicske ÖTE
III. Szakoly ÖTE

Férfi Retro kategória

I. Egis LTP- Öregbikák
II. Nemak I.
III. Szilas

Modern kategória

I. Püspökladány HTP
II. Nemak I.
III. Egis LTP- Öregbikák

Fotós: Dudás Szilvia tű. fhgy.


 

Kapcsolódó képek:

IX. Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság Szakolyban IX. Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság Szakolyban IX. Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság Szakolyban