Hírek

Beavatkozások 2019. júl. 15–21.
2019. július 23. 10:39
Az önkéntes tűzoltó egyesületek múlt heti beavatkozásainak összesítőjét adjuk közre.

Baranya megye

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház és a hozzá tartozó melléképület tetőszerkezete szerdán délután a Baranya megyei Hidas településen. A tüzet a bonyhádi, a pécsi és a szekszárdi hivatásos, valamint a bonyhádi, a véméndi és a mecseknádasi önkéntes tűzoltók oltották el. A lakóház és a melléképület tetőszerkezete teljesen leégett, az épület lakhatatlanná vált. Az ott lakó két ember ismerősökhöz költözött. Személyi sérülés nem történt.

 

Komárom-Esztergom megye

Összeütközött két személyautó csütörtök késő délután Komáromban, a Jedlik Ányos utca és az Erdélyi utca kereszteződésében. A balesethez komáromi önkéntes tűzoltók és a komáromi hivatásosok érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Az egyik gépjárműben két fő utazott, ők sértetlenül kiszálltak az autóból. A másik gépjárműben egy fő utazott, akit az egységek a személygépjármű ajtajának kifeszítése után a mentőszolgálat szakembereivel együtt kiemeltek és a hordágyra segítettek.

 

Nógrád megye

Az úttestre dőlt és az egyik sávot elzárta a forgalom elől egy negyven centiméter átmérőjű, tíz méter magas fűzfa július 17-én délben a Nézsa és Nógrádsáp közötti úton. Lehasadt egy tíz méter magas olajfa több ága kora este Salgótarjánban, az Acélgyári úton. Előbbi helyszínen a megdőlt fát a berceli hivatásos tűzoltók és a Nézsa Önkéntes Tűzoltó, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület önkéntesei, utóbbin a letörött ágakat a megyeszékhely hivatásos tűzoltói távolították el. Nézsa és Nógrádsáp között az érintett útszakaszon a mentés idején teljes útzár volt érvényben. Sérülés egyik esetben sem történt.

 

Somogy megye

Szabadtéri tüzek Tab környékén

Szerdán két alkalommal is szabadtéri tüzet kellett megfékeznie a tabi önkormányzati tűzoltóknak. Délután Kapolyon a Szabadság utcában egy akácos erdő aljnövényzete kapott lángra, este pedig Andocson a Bajcsy-Zsilinszky utcában égett egy búzatarló. Mindkét tüzet gyorsbeavatkozó vízsugárral, valamint kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották a tűzoltók.

 

Gabonatábla égett Holládnál

Lábon álló gabonatábla kapott lángra kedden délután Hollád és Marótpuszta között. A marcali hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltók vonultak a beavatkozáshoz, mely során egy gyorsbeavatkozó sugárral, valamint kéziszerszámokkal fékezték meg a körülbelül két hektáron pusztító lángokat. A tűzoltók munkáját egy erőgép is segítette.

 

Felborult egy autó Lábod közelében

Kedden délután nagy sebességgel lehajtott az útról és fejtetőre borult egy személygépkocsi Nagyatád és Lábod között a 68-as számú főúton. A jármű az árkon keresztül jutva hátsó részével fának csapódott, majd a főúttól mintegy tizenöt méterre állt meg a szántóföldön. A műszaki mentést a nagyatádi hivatásos és a lábodi önkéntes tűzoltók végezték. A rendőrségi helyszínelés ideje alatt teljes útzár volt az érintett útszakaszon.

 

Pest megye

Kigyulladt egy pilisvörösvári családi ház tetőszerkezete és a hozzá kapcsolódó melléképület teteje is égett teljes terjedelmében. Az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltók és a pilisszentiváni önkéntes tűzoltók vonultak és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával dolgoztakt. Az egységek négy vízsugárral oltották el a lángokat. Az épület átvizsgálása során nem találtak az épületben senkit.

 

 

Vas megye

Baleset Jáknál

Letért az útról, majd fának csapódva állt meg egy ruhaneműket szállító kisteherautó Ják és Nádasd közötti úton, csütörtökön a reggeli órákban. A balesetben nem sérült meg senki, a sofőr önerejéből kiszállt a járműből. A szombathelyi hivatásos és a jáki önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek áramtalanították a balesetben összeroncsolódott kisteherautót, majd motoros láncfűrész segítségével a fát eltávolították róla.


 

Több ezer bála égett egy tárolóban Ostffyasszonyfán

Mintegy négyezer szénabála tárolására használt épület égett teljes terjedelmében Ostffyasszonyfán az Akác utcában csütörtökön a hajnali órákban. A sárvári hivatásos és a csöngei önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével körülhatárolták a lángokat. A víz utánpótlását a helyi víztározókból és a rendelkezésükre bocsájtott lajtos kocsik segítségével biztosították. A tűzoltók az oltással párhuzamosan folyamatosan biztosították, hogy a tűz ne terjedjen át a tároló melletti gabonatáblára.