Hírek

Tűzoltó tábort szervezett a Gyöngyöshalászi ÖTE
2019. július 23. 09:06
A Gyöngyöshalászi Általános Iskola tanulói a helyi ÖTE közreműködésével már több, mint 10 éve vesznek részt a katasztrófavédelmi ifjúsági versenysorozaton, illetve a tűzoltó szövetség által szervezett hagyományőrző versenyeken.

Három éve született az ötlet, hogy a fiataloknak nyári tábort szervezzenek, ahol alapvető ismereteket sajátítanak el a mentő tűzvédelem területéről. Az első két évben napközis tábor jelleggel működtek, az idén döntöttek úgy, hogy a bentlakásos tábort választják.

Természetesen a tábor megszervezése programokkal történő feltöltése elkötelezett embereket kíván, melyből az ÖTE-n belül nincs hiány. Tihanyiné Szabó Krisztina táborvezető elmondta, hogy a gyerekek rendkívüli módon élvezik a tábort és annak programjait, így gyorsan és jó kedvvel telik el az egy hét, amelyet együtt töltenek a gyerekekkel. Köszönetét fejezte ki a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak, hogy biztosította a kiskörei pihenőházat a táborlakók számára.

A táborban tűzoltó napirend szerint élnek, az ébredés és tisztálkodás után váltásos rendszerben rendbe rakják körleteiket és napi koordináció keretén belül készülnek fel a napi feladatok végrehajtására. A képzés során elméleti és gyakorlati ismereteket is kapnak a gyerekek, de természetesen jut idő a pihenésre és kikapcsolódásra is. Kerékpáros és gyalogos túrán is részt vettek, látogatást tettek a Kiskörei Vízierőműben és a Hallépcsőnél. A csapatszellem erősítése érdekében közösségi vetélkedőket szerveztek. A megfáradt csapat ellátását szintén az ÖTE tagok biztosították finomabbnál finomabb ételek elkészítésével.

A fiatalok megszerzett tudásukról rögtönzött verseny formájában adtak számot, melynek koordinátora Molnár Roland tű. szds., őrsparancsnok volt. Szakmai munkáját segítette a Gyöngyöshalászi ÖTE-ből Katona Gábor elnök és Strumpf László parancsnok is. A táborlakók egybehangzó véleménye volt, hogy jövőre is részt vesznek a tábor életében.