Hírek

125 éve Szakonyfalu szolgálatában
2019. július 23. 09:00
A Szakonyfalui Önkéntes Tűzoltó Egyesület ünnepelte jubileumát a hétvégén.

Szombaton ünnepelte fennállásának 125. évfordulóját az egyesület. A szentgotthárdi fúvószenekar felvezetésével, tűzoltó felvonulással kezdődött az ünnepség, melyet a település sportpályáján felállított sátorban tartott istentisztelet követett.

A rendezvényen beszédet mondott Király Lajos tűzoltó ezredes, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Majczár István, az egyes elnöke, Nagy Norbert, az egyesület parancsnoka, Rogán Valéria, a település polgármestere és Kovács András, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség elnöke.

A rendezvényen a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nevében Király Lajos tűzoltó ezredes üvegkerámia emlékplakettet és díszoklevelet adott át az egyesület részére és emléklappal köszönte meg kettő fő önkéntes tűzoltó kiemelkedő munkáját. A Vas Megyei Közgyűlés elnökének díszoklevelét szintén Király Lajos tűzoltó ezredes adta át az egyesület elnökének.

Az ünnepség méltó befejezéseként az egyesület újonnan kapott Mercedes 814 típusú, 600 liter víz szállítására alkalmas gépjárműfecskendőjének megáldására került sor.