Hírek

Ifjúsági tűzoltó verseny Ausztriában – dobogós magyar helyezéssel
2019. július 08. 08:45
Hétvégén zajlott Ausztriában a 44. Tartományi Ifjúsági Tűzoltó Verseny, ahol Magyarországot a Komárom-Esztergom megyei Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági leány csapata képviselte.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az ausztriai Burgenlandban a 44. Tartományi Ifjúsági Tűzoltó versenyt, Leithaprodersdorf (Lajtapordány) településen. Magyarországot ezen a versenyen a Komárom-Esztergom megyei Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági leány csapata képviselte. A versenyre való kiutazást a Magyar Tűzoltó Szövetség szervezte.

A két napos versenyen 135 csapat részvételével 180 rajtot hajtottak végre a versenyző fiatal lánglovagok. A bronz kategóriába benevezett csapat a nagy hőség ellenére mindent megtett annak érdekében, hogy a versenypályán a tudásuk legjavát adják. A verítékes munkának és szorgalomnak végül meglett az eredménye. Mind az akadálypálya-feladatot, mind a  stafétafutást hibátlanul sikerült végrehajtani a fiatal lányoknak. Az így elért eredmény 1024,25 pont lett, amely a leány kategóriában külföldön és hazánkban is a legjobbak közé tartozik.

Az értékelő táblázaton vendég kategóriában a harmadik helyezést érték el, így ők állhattak fel a dobogó harmadik fokára. A csapatot egy huszonkét fős szurkolótábor is elkísérte, és lelkesen buzdította is fiataljainkat.

A versenyen a magyar delegáció a Magyar Tűzoltó Szövetség emléklapját és ajándékát adta át Alois Kögl tartományi tűzoltó parancsnoknak és segítőinek.


 

Kapcsolódó képek:

Ifjúsági tűzoltó verseny Ausztriában – dobogós magyar helyezéssel Ifjúsági tűzoltó verseny Ausztriában – dobogós magyar helyezéssel